Menu Zavřít

Woods letos nepřijel

10. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Na Nové Americe vyhrál Skot

Golf Resort Nová Amerika vtipně využil svého jména a týden před oficiálním turnajem U. S. Open, jedním ze čtyř golfových „majors“, uspořádal vlastní americký open championship. Nemohli jste na něm sice potkat Tigera Woodse nebo Ernieho Else, ale vítězná trofej přesto putovala za moře – do kolébky golfu, Skotska.
Hrálo se za tropických veder po oba víkendové dny 7. a 8. června na kombinované osmnáctce Bohemian Garden a Maple Hills. Zejména prvně jmenované devítijamkové hřiště doznalo oproti loňskému roku mnoho změn, takže ani místní golfisté zde nemohli hrát popaměti. Letošní „Bohemka“ je o několik stovek metrů delší, na dvou jamkách (č. 2 a č. 5) dokonce došlo k parovým rošádám, takže nynější skladba této devítky není zrovna typická. Každý par (3, 4, 5) je tu totiž zastoupen třikrát. Navlas stejně je na tom i Maple Hills, což ovšem není žádná novinka, hřiště takto vypadá již od svého otevření. Největším překvapením na Maple Hills je proto přestavěný green páté jamky, který už nebude hráče trápit svým nehratelným sklonem.
První den turnaje patřil jednoznačně skotskému hráči Graemu Smithovi, který předváděl přesné příhry a výborně patoval. Přestože hrál na Nové Americe poprvé, vytvořil si natolik velký náskok, že o vítězi bylo v podstatě rozhodnuto už v sobotu. Druhý Tomáš Daul, jinak nový manažer zdejšího resortu, sice v neděli zahrál o deset ran lépe než předešlý den, ale i Smith dokázal svůj úvodní výkon vylepšit, a první místo mu proto patří zcela zaslouženě.

Výsledky
Kategorie: HCP 0-36
1. Graeme SMITH CMR
2. Tomáš DAUL SGCC
3. Vladimír RYBÁŘ GCHK

Kategorie: ZK
1. Josef RYBÁŘ GCHK
2. Matěj RAITER GCHK
3. Pavel RAITER GCHK

WT100

Kalendář turnajů
19.-22. 6. 2003 Národní mistrovství na jamky Cihelny
20.-22. 6. 2003 Mistrovství ČR družstev seniorů Šilheřovice
22. 6. 2003 Family Cup Nová Amerika

  • Našli jste v článku chybu?