Menu Zavřít

Woods zklamal

25. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Alex Čejka odstoupil kvůli zranění

ebf - tip - debata

Turnaj Funai Classic na Floridě se nesmazatelně zapíše do historie golfu. Lucas Glover vyhrál svůj první turnaj ze série PGA Tour, ale především zaujal fakt, že Tiger Woods a Vijay Singh neprošli cutem a připravili pořadatelům z Walt Disney Resortu hořké zklamání.
Woods se neprobojoval do víkendových kol počtvrté během své téměř desetileté profesionální kariéry, ale podruhé v letošním roce. Zatím tedy marně útočí právě na Singha v jeho loňském rekordním výdělku. „Pokud míjíte fairway, která je 300 yardů široká, nemůžete nic lepšího očekávat,“ utrousil Woods podle golf-digest.cz. Na turnaji startoval s novým driverem od Nike, ale do druhého kola si vzal ten starý. Očividně ani ten mu nepomohl. Alex Čejka zahrál úvodní kolo za 73 ran, ale ve druhém z důvodu zranění odstoupil. Lucas Glover zahrál na posledních dvou jamkách dva birdíky a šokoval zbytek startovního pole. Na sedmnáctce zaznamenal birdie z foregreenu, na osmnácte dokonce z bunkeru a získal první profesionální skalp.
Na turnaji Mallorca Classic ze série PGA European Tour exelovala domácí hvězda José Mária Olazábal. Nechce se věřit, že naposledy se z turnajového vítězství radovala před čtyřmi roky. Olazábal zahrál na první devítce finálového kola čtyři berdíky a nebylo co řešit.
Devatenáctiletá Američanka Paula Creamerová je letos ve vynikající formě, na turnaji Masters GC Ladies získala čtvrtý titul v kariéře a letos již druhý triumf na sérii Japan LPGA. O vítězství však musela tvrdě bojovat v play-off proti domácí Chieko Amanumaové.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).