Menu Zavřít

XBox v souboji konzolí zaostává. Prodává se dvakrát méně než PlayStation

19. 4. 2016
Autor: Marco Verch via Wikimedia Commons (CC-BY-2.0)

Prodeje herní konzole XBox One jsou téměř dvakrát nižší než u PlayStationu. Konzole od Microsoftu se prodalo přibližně 19 milionů, největší konkurent od společnosti Sony dosáhl už na téměř 36 milionů.

Microsoft přitom prodeje své konzole od loňského října nezveřejňuje. Od začátku totiž za svým rivalem výrazně zaostával. Informaci teď však vyzradil Blake Jorgensen, finanční ředitel herního vývojáře a distributora Electronic Arts (EA).

Jorgensen tak učinil v rámci finanční zprávy společnosti. „Prodeje konzolí na konci roku 2015 stoupaly. Podle našich informací už lidé koupili kolem 55 milionů přístrojů, což překonalo veškerá očekávání a v současnosti činí padesátiprocentní nárůst oproti předchozí generaci konzolí,“ uvedl finanční ředitel EA s odkazem na XBox 360 a PlayStation 3.

Poslední konzole v současné podobě

Sony na rozdíl od svého konkurenta zveřejňuje přesná data a podle lednových statistik prodalo 35,9 milionů nejnovější verze své konzole. Z toho vyplývá, že na XBox připadá přibližně 19,1 milionů prodaných přístrojů.

Microsoft se v budoucnu hodlá zaměřit na sjednocení konzole a počítače a dala jasně najevo, že XBox One je poslední konzolí v současné podobě. Vedoucí XBox divize Phil Spencer uvedl, že Microsoft se chystá vyvinout komplexní herní systém, který by byl propojen vždy nejnovější verzí Windows.

EBF24


Dále čtěte:

Počítačová hra jako platforma pro umělce. Místo přestřelek dokumenty

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).