Menu Zavřít

Z LG do Telefóniky

25. 5. 2012
Autor: Euro.cz

telekomunikace

WT100

Vít Šubert, donedávna výkonný ředitel české pobočky LG Electronics se stal novým ředitelem společnosti Telefónica pro ICT a předprodejní služby. Týdeníku Euro to potvrdil sám Šubert.
Čtyřicetiletý manažer nastoupil na nově vytvořenou pozici, která je přímo podřízena řediteli Telefóniky pro firemní segment Františku Schneiderovi. Šubert bude kromě jiného zodpovídat za rozvoj nového byznysu a předprodejní služby v divizi korporátních zákazníků, hlavní oblastí jeho působnosti však budou ICT služby, včetně hostingu, telemetrických aktivit či eHealth.
„Pro silného a konvergovaného operátora jako je Telefónica je ICT klíčovou rozvojovou oblastí. V následujícím tříletém období bychom měli významným způsobem navýšit úroveň výnosů z tohoto segmentu,“ řekl Šubert týdeníku Euro.
Před svým nástupem do největší české telekomunikační firmy a předchozím působením v tuzemské pobočce společnosti LG Electronics strávil Šubert víc než pět let v počítačové firmě Dell, kde měl na starost marketingové aktivity ve východní Evropě, Skandinávii a Irsku. V minulosti také šéfoval české pobočce telekomunikační firmy Nextra. Téměř čtyři roky vedl společnost Internet Online, internetovou divizi Českého Telecomu, který je předchůdcem dnešní Telefóniky. (oh)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).