Menu Zavřít

Z rady do asociace

6. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Česká bankovní asociace

WT100

Vedení České bankovní asociace (ČBA) posílí Michaela Erbenová, bývalá členka bankovní rady České národní banky (ČNB). V úterý 10. dubna převezme funkci náměstkyně výkonného ředitele. „Erbenová představuje pro ČBA posilu z hlediska odbornosti i manažerských schopností. Před nástupem do ČNB působila nejen ve státní správě, ale rovněž v komerčním bankovnictví. Nově převezme úkoly, za něž až do svého odchodu do EBRD v letošním lednu odpovídal Pavel Štěpánek,“ uvedl výkonný ředitel asociace Petr Špaček.
„Jsem potěšen, že ČBA získala na tuto exponovanou funkci osobu s vynikajícím profesním životopisem a mimořádnou odbornou úrovní, což svědčí o posilování pozitivní role profesionálních organizací ve společnosti,“ konstatoval Jiří Kunert, prezident ČBA.
„Vedle řízení odborných úseků považuji za hlavní úkol pokračování v cestě k větší otevřenosti asociace a její komunikace vůči státní správě a veřejnosti. Jedině tím lze přispívat k tvorbě co nejefektivnějšího institucionálního prostředí pro finanční sektor a v důsledku i k vyšší spokojenosti klientů českých bank,“ prohlásila Erbenová.
Česká bankovní asociace reprezentuje více než 99 procent českého bankovního sektoru. Zastupuje zájmy členů ve vztahu k legislativní, místní a státní exekutivě, regulátorovi finančního trhu (ČNB), společenským a politickým institucím, veřejnosti i zahraničí.
Působnost náměstka výkonného ředitele je zaměřena zejména na strategické a zásadní národohospodářské, finanční a měnové otázky. Náměstek se rovněž podílí na vnější komunikaci ČBA a koordinaci pracovních vztahu s mezinárodními bankovními organizacemi. Vykonává funkci hlavního ekonoma a tiskového mluvčího.

  • Našli jste v článku chybu?