Menu Zavřít

Z rivala partnerem: Trump uvažuje o Carsonovi jako jednom z ministrů

22. 11. 2016
Autor: Profimedia.cz

Zvolený prezident Donald Trump "vážně uvažuje" o tom, že jedno z ministerstev ve své vládě svěří svému bývalému rivalovi z republikánských primárek Benu Carsonovi. Kromě něj měl Trump dnes v plánu sejít se ve svém newyorském mrakodrapu také s republikánskou kongresmankou Cynthií Lummisovou a s podnikatelkou v oboru zdravotnictví Seemou Vermaovou.

„Dnes se budou v Trump Tower konat skvělá setkání, která se budou týkat formování skupiny lidí, která v následujících osmi letech povede naši vládu,“ uvedl dnes na twitteru Trump, jenž se v lednu ujme svého čtyřletého mandátu.

Podle agentury Reuters mezi lidmi, které dnes Trump pozval na jednání, je bývalý neurochirurg a konzervativní politik Ben Carson, který se letos s Trumpem utkal o nominaci republikánů do boje o křeslo amerického prezidenta.

„Vážně uvažuji o dr. Benu Carsonovi jako o šéfovi HUD,“ uvedl Trump později na twitteru. HUD je zkratka amerického ministerstva bytové výstavby a rozvoje měst. „Měl jsem šanci ho dobře poznat. Je velmi talentovanou osobou, která má ráda lidi,“ dodal zvolený prezident na sociální síti. O Carsonovi se v minulosti spekulovalo jako o možném ministrovi školství či zdravotnictví.

Podle Trumpova týmu budoucího šéfa Bílého domu čeká dnes také setkání s wyomingskou kongresmankou Cynthií Lummisovou, viceprezidentem Mikem Pencem a také s doktorkou Seemou Vermaovou, ředitelkou společnosti SVC, která se zaměřuje na poradenství v oblasti zdravotnictví. Vermaová se podle amerických médií zasloužila o vybudování programu zdravotní péče pro chudé ve státě Indiana.

Po skončení dnešních jednání Trump podle mluvčího republikánů Seana Spicera vyrazí do letoviska Mar-a-Lago na Floridě, kde chce s rodinou strávit Den díkuvzdání, který Spojené státy slaví každý čtvrtý listopadový čtvrtek.


O obavách z možných dopadů, které vzbuzují Trumpovy plány, čtěte více:

Trump: První den v úřadu odstoupím od obchodní dohody TPP

EBF24

Američtí příznivci konopí se obávají, jak se Trumpův muž postaví k legalizaci

Trumpova mediální opora míří do Evropy. Chce ovlivňovat volby


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).