Menu Zavřít

Za vším stojí ozdoby

30. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Česká obchodní inspekce

CIF24

PRAHA (ty, flp) - Vyjádření dlouhodobé nespokojenosti s činností České obchodní inspekce (ČOI) bylo pro ministra obchodu a průmyslu Milana Urbana, do jehož gesce instituce patří, pouze záminkou pro odvolání ústředního ředitele Zbyňka Suchomela k 31. říjnu. Alespoň si to myslí odvolaný šéf ČOI. „Za působení ministra Urbana jsem dostal pouze jeden vytýkací dopis v souvislosti s tím, že inspekce nezabavila údajné falzifikáty vánočních ozdob. Domnívám se, že zabavit a zničit zboží bez právního důvodu nelze,“ řekl týdeníku EURO Suchomel.
Mluvčí resortu Ivo Mravinac však svého šéfa hájí: „Stížnosti na činnost ředitele Suchomela byly již před nástupem ministra Urbana do funkce.“ S tím Suchomel nesouhlasí: „Od Urbanových předchůdců jsem výtku nedostal žádnou. Poslední periodická kontrola skončila bez zásadních závad.“
Ministerstvo tvrdí, že post v ČOI obsadí ve výběrovém řízení během jednoho měsíce. Do případu zasvěcený důvěryhodný zdroj ale týdeníku EURO řekl: „Výběrové řízení se možná neuskuteční, a i kdyby se tak stalo, o budoucím šéfovi je zřejmě již rozhodnuto.“ Tuto možnost nepřímo potvrzuje i personální šéf ministerstva Richard Májíček. „Jsou dvě možnosti. Výběrové řízení a jmenování. I v případě konkursu má ministr právo jmenovat nového šéfa inspekce nezávisle na výsledcích výběrového řízení,“ vysvětluje personalista.

  • Našli jste v článku chybu?