Menu Zavřít

Začíná domácí sezona

7. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Už se hrají i regulérní turnaje

Čas nucené zimní abstinence definitivně končí a česká golfová hřiště pomalu ožívají. Jarní počasí vysouší ferveje a pomáhá na svět nové trávě, takže se už hrají i regulérní turnaje na úpravu HCP. Od poslední „hendikepky“ v roce 2003 do prvního HCP turnaje v nové sezoně uběhlo rekordně krátké období 104 dnů.
Stejně jako loni byla i letos první mezi otevřenými hřišti osmnáctka v Poděbradech, která funguje už od začátku března. Tradiční zahajovací turnaj dvojic zde proběhl 28. března a zúčastnilo se ho více než sto hráčů. Značné množství golfistů přilákaly i první HCP turnaje na Konopišti, Karlštejně, v Brně a Benátkách nad Jizerou. Letní greeny otevřely v březnu také rančerské usedlosti – Nová Amerika u Jaroměře a západočeský Darovanský dvůr. V pražském Motole se kvůli přestavbě tří jamek začala hrát kombinace šesti letních a tří zimních greenů.
Na apríla se ze zimního odpočinku probralo hřiště ve Slavkově u Brna společně s valašským golfovým klubem v Rožnově pod Radhoštěm. První dubnový víkend zahájila novou sezonu krátká zámecká devítka v Hrádku u Nechanic i dlouhá údolní devítka ve Svobodných Hamrech. Za hojné účasti hráčů všech výkonnostních kategorií vstoupil Turnajem vzkříšení do jubilejního stého roku existence karlovarský golfový klub.
Velikonoční víkend v turnajovém kalendáři serveru ČGF obsadila další hřiště, od Cihelen na západu přes Podbořánky, Beřovice a Myštěves až na druhý konec republiky po Čeladnou, Kravaře a Šilheřovice. Koncem dubna startuje populární MID-Amateur Tour, o týden později už je na programu nejvyšší domácí soutěž jednotlivců Czech Golf Amateur Tour a následující víkend bude zahájena také Extraliga družstev.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).