Menu Zavřít

Začínají odzadu

24. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Hypotéční úvěry

CIF24

PRAHA (hns) – Tuzemský trh hypotečních úvěrů s růstovou dynamikou 30 procent ročně je rozhodně atraktivním soustem. Potvrzuje to inovační aktivita českých bank.
Například Komerční banka (KB) minulý týden změnila strategii v přidělování úrokové míry zájemcům o hypoteční úvěr. Zatímco dosud zdůrazňovala při komunikaci s klienty podobně jako jiné banky minimální úrokovou sazbu, na niž ve finále dosáhl málokdo, nyní zákazníkům již na první schůzce s poradcem garantuje maximální sazbu, kterou je možné po posouzení bonity snížit. Hypotéky s nejběžnější pětiletou fixací tak nabízí s maximálním úrokem pět procent. „V 80 procentech bude klientovi sazba snížena,“ potvrdil vedoucí odboru úvěry občanům KB Tomáš Urban.
Další banky, například Česká spořitelna (ČS) nebo Českomoravská hypoteční banka (ČMHB), zdůrazňují spíš nejnižší sazby. Rozdíly panují i v individualizaci práce s klientem. ČMHB podobně jako KB sjednává sazby hypotečních úvěrů individuálně, na druhé straně většina klientů ČS využívá hypoteční produkty s garantovanými sazbami, které se podle bonity klienta nemění.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).