Menu Zavřít

ZÁJEM JEN O DAEWOO

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

General Motors

Americká společnost General Motors oznámila, že jedná o převzetí jihokorejské automobilky Daewoo Motor, patřící koncernu Daewoo Group topícímu se v dluzích. Původně naznačila i možnost převzetí dalších dvou dcer koncernu - firem Ssangyong Motors a Samsung Motors, ale koncem minulého týdne už informovala, že se plně soustředí pouze na jednání s Daewoo Motor.

Představitelé americké i korejské automobilky intenzivně jednali minulý týden o strategické alianci, či spíše koupi korejské automobilky. Obě společnosti podepsaly předběžnou dohodu o spojení již počátkem letošního srpna. Jednání na nejvyš ší úrovni mají začít počátkem listopadu, jakmile budou mít věřitelé Daewoo sepsány požadavky na svého dlužníka Daewoo Motor.

MMF24

Současně kolují zprávy, že Daewoo Motor jedná o prodeji své divize komerčních automobilů se třemi evropskými automobilkami. Společnost zatím neuveřejnila jejich jména. Podle některých tiskových informací je ale mezi nimi automobilka Renault a š védský výrobce autobusů a nákladních automobilů Scania.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).