Menu Zavřít

ZÁJEM JEN O DAEWOO

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

General Motors

Americká společnost General Motors oznámila, že jedná o převzetí jihokorejské automobilky Daewoo Motor, patřící koncernu Daewoo Group topícímu se v dluzích. Původně naznačila i možnost převzetí dalších dvou dcer koncernu - firem Ssangyong Motors a Samsung Motors, ale koncem minulého týdne už informovala, že se plně soustředí pouze na jednání s Daewoo Motor.

Představitelé americké i korejské automobilky intenzivně jednali minulý týden o strategické alianci, či spíše koupi korejské automobilky. Obě společnosti podepsaly předběžnou dohodu o spojení již počátkem letošního srpna. Jednání na nejvyš ší úrovni mají začít počátkem listopadu, jakmile budou mít věřitelé Daewoo sepsány požadavky na svého dlužníka Daewoo Motor.

ebf - tip - debata

Současně kolují zprávy, že Daewoo Motor jedná o prodeji své divize komerčních automobilů se třemi evropskými automobilkami. Společnost zatím neuveřejnila jejich jména. Podle některých tiskových informací je ale mezi nimi automobilka Renault a š védský výrobce autobusů a nákladních automobilů Scania.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).