Menu Zavřít

Zákaz kouření v restauracích a hotelech

26. 6. 2006
Autor: Euro.cz

(reakce na článek v Profitu č. 23/2006) Děkuji za velice zajímavý článek. Typický pro Profit, nepíšete jenom nudnou řečí oficiálních předpisů („je tu zákaz podle paragrafu toho a toho“), ale radíte podnikatelům, jak to v praxi vyřešit, jak zákon chápat (nebo jak ho obejít). Ještě jednou díky a jen víc takových článků!

Martin Polák Problém je jediný: Nedostatečná odvaha zákonodárce - poslanců.

Je jisté, že kouření škodí zdraví. Je jisté, že kouřením obtěžuji ostatní -a to nejen zápachem, ale i tím, že ohrožuji jejich zdraví (není tomu naopak, nekouřením nikoho neobtěžuji).

Jenže zákonodárce, ve snaze být hezký ke všem, právní úpravu tak zamlžil, že v některých případech není jasné, zda se jedná o zákon proti kouření nebo naopak na podporu kouření.

Že se hoteliéři a restauratéři bojí o svůj příjem, to je jasné. Pokud by kouření bylo důsledně zakázáno ve všech prostorách, musel by se přizpůsobit i kuřák. Protože je ale zákon tak vyzývavě bezzubý, chová se i kuřák takto vyzývavě.

čtenář Jirka Tento článek je sice zajímavý, ale podnikáme v oblasti, kde se málem pereme o hosty, a pokud bychom jim ještě zakázali kouřit, můžeme živnost zavřít úplně. Myslím, že podle odhadu je tak 70 procent kuřáků.

bitcoin_skoleni

Kouření by muselo být jasně omezeno zákonem, aby byly stejné podmínky pro všechny. Předesílám, já osobně jsem nekuřák, takže bych to velice uvítal.

čtenář Topol

  • Našli jste v článku chybu?