Menu Zavřít

Zálusk na maso

4. 12. 2003
Autor: Euro.cz

J&T Bank

WT100

PRAHA (foj, flp) - Finanční skupina J&T Bank hodlá rozšířit portfolio svých investic do oblasti potravinářství. „Zajímají nás akvizice především v masném průmyslu. Hledáme příležitosti ve zpracování červeného masa,“ řekl týdeníku EURO spoluvlastník skupiny Daniel Křetínský. Jak dále uvedl, firma již ovládla Masnu Kroměříž a o další akvizici v současnosti vyjednává. Jméno společnosti, o jejíž získání J&T Bank usiluje, s ohledem na citlivost celé záležitosti manažer odmítl prozradit. „Rozhodně máme zájem o zpracovatelský podnik, nikoliv o prvovýrobu,“ prohlásil Křetínský. Na přímý dotaz vyloučil, že se firma uchází o Masokombinát Martinov, který je v konkursu.
Česko–slovenská skupina je v tuzemsku velmi aktivní. V posledních letech ovládla několik významných společností, mezi nimiž je například Vulkán Hrádek nad Nisou, ČKD Blansko a částečně PVT. „Naším cílem je spravovat skupinu osmi až jedenácti významných podniků a využívat vzájemných synergických efektů,“ uvedl Křetínský.
Skupina J&T je kromě toho spolu se společnostmi Penta a Appian Group další firmou, která postoupila do druhého kola výběrového řízení o státní podíl v Severočeských dolech. Privatizace se účastní prostřednictvím Škrobáren Brno.

  • Našli jste v článku chybu?