Menu Zavřít

Zaměstnanci testují televizi

21. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Telefónica O2

MMF24

PRAHA (zao) - Telefónica O2 Czech Republic zahájila mezi svými zaměstnanci testovací provoz televize šířené přes pevné telefonní linky (IPTV). Nová služba nabídne v první fázi zaměstnancům firmy zhruba třicet programů včetně možnosti stahování filmů na přání. V nabídce operátora jsou české i slovenské kanály, zpravodajské, dokumentární a dětské stanice. Ke stažení Telefónica nabízí zhruba 250 filmů. „Ověřovací provoz zároveň testuje i prodejní kanály této služby. Chceme postupně rozšiřovat pokrytí stejně jako u vysokorychlostního internetu, který je po dvou letech dostupný na více než 90 procentech všech pevných telefonních linek,“ říká mluvčí Telefóniky Martin Žabka.
Komerční provoz Telefónica spustí ve třetím čtvrtletí letošního roku. Kvůli připravované nabídce operátor postupně zavádí novou technologii ADSL 2+, která dosavadní rychlost na pevné telefonní lince více než zdvojnásobuje. „Vyšší kapacitu Telefonica plně využije pro IPTV,“ dodal Žabka.
Úspěch služby závisí jak na cenách, za něž firma obsah divákům poskytne, tak i na šířce výběru programů a filmů. Druhý faktor byl totiž hlavní příčinou neúspěchu předchůdce IPTV, portálu Starzone.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).