Menu Zavřít

Žáruvzdorný nákup

23. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Refravit Group

ebf - tip - debata

Česká Refravit Group odkoupila od rakouské firmy Rath její tuzemskou výrobu licích materiálů. Zúčastněné strany hodnotu transakce nezveřejnily. Refravit Group ve svých provozovnách v Kadani a Ostravě vyrábí žáruvzdorné materiály - loňský obrat firmy se 460 zaměstnanci přesáhl částku 400 milionů korun. Zhruba 42 procent produkce firma vyveze, k největším zákazníkům patří ocelářský, chemický a keramický průmysl, vápenky a síťová odvětví.
„Transakce umožní další specializaci na hlavní předmět naší činnosti a přispěje k rozšíření portfolia zákazníků. V kombinaci s investicemi do technologií představuje tato koupě další krok na cestě k našemu cíli: stát se jedním z největších hráčů na evropském trhu s licími materiály,“ uvedla v prohlášení Refravit Group, které při nákupu radila společnost Corsum Group.
Rakouský Rath je vedoucím evropským výrobcem žáruvzdorných cihel a tepelně izolačních materiálů.V roce 2006 dosáhla firma obratu 2,4 miliardy korun. „Prodej výroby licích materiálů byl spojen s modernizací a další specializací závodu v Budapešti,“ komentovali Rakušané prodej zdejší výroby.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).