Menu Zavřít

Zásilkovna hlásí rekord: přes 100 tisíc zásilek doručí do druhého dne

13. 12. 2017
Autor: Michael Tomeš, Mladá fronta

Česká logistická společnost Zásilkovna.cz překonala hranici 100 tisíc zásilek přepravených do druhého dne, přičemž se jí daří i v předvánoční špičce doručovat objednávky bez zpoždění.

Dosavadní vrchol vánoční sezóny podle firmy proběhl v úterý 12. prosince, kdy Zásilkovna přepravila téměř dvojnásobné množství zásilek oproti říjnovému provozu. Jen během posledního týdne vzrostl počet balíků o více jak pětinu. Podle zakladatelky Simony Kijonkové je jedním z hlavních důvodů takto prudkého nárůstu i efekt posledních předvánočních výplat, jež přišly počátkem tohoto týdne.

Zásilkovna.cz aktuálně přepravuje okolo 120 tisíc zásilek denně a i při tomto počtu drží vysoký standard doručení 96 procent zásilek do druhého dne. „Navzdory tomu, že jsme v nejexponovanějším období roku, a oproti minulému roku přepravujeme dvojnásobný počet zásilek, tak nemáme žádné omezení ani neodmítáme nové eshopy. Na takový nárůst jsme dobře připraveni i díky našemu vlastnímu systému,“ uvedla Kijonková.

Průměrná doba čekání na zásilku ve výdejním místě je u Zásilkovny do tří minut, a to včetně čekání a samotného výdeje zásilky.

ebf - tip - debata

„Zásilky pod stromeček ale doporučujeme objednat nejpozději 17. prosince. Díky tomu, že je balík připravený na výdejním místě, které si zákazník sám vybral, nemusí čekat na kurýra a domlouvat se s ním, proto se doba doručení ani v tomto období neprodlužuje,“ dodává projektová manažerka Zásilkovny Tereza Nováková.

Zásilkovna byla založena v roce 2010. Více než 18 tisícům internetových obchodů umožňuje doručování zásilek na adresy v Česku a v devíti dalších evropských zemích do více než 1400 výdejních míst.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).