Menu Zavřít

Zásilkovna hlásí rekord: přes 100 tisíc zásilek doručí do druhého dne

13. 12. 2017
Autor: Michael Tomeš, Mladá fronta

Česká logistická společnost Zásilkovna.cz překonala hranici 100 tisíc zásilek přepravených do druhého dne, přičemž se jí daří i v předvánoční špičce doručovat objednávky bez zpoždění.

Dosavadní vrchol vánoční sezóny podle firmy proběhl v úterý 12. prosince, kdy Zásilkovna přepravila téměř dvojnásobné množství zásilek oproti říjnovému provozu. Jen během posledního týdne vzrostl počet balíků o více jak pětinu. Podle zakladatelky Simony Kijonkové je jedním z hlavních důvodů takto prudkého nárůstu i efekt posledních předvánočních výplat, jež přišly počátkem tohoto týdne.

Zásilkovna.cz aktuálně přepravuje okolo 120 tisíc zásilek denně a i při tomto počtu drží vysoký standard doručení 96 procent zásilek do druhého dne. „Navzdory tomu, že jsme v nejexponovanějším období roku, a oproti minulému roku přepravujeme dvojnásobný počet zásilek, tak nemáme žádné omezení ani neodmítáme nové eshopy. Na takový nárůst jsme dobře připraveni i díky našemu vlastnímu systému,“ uvedla Kijonková.

Průměrná doba čekání na zásilku ve výdejním místě je u Zásilkovny do tří minut, a to včetně čekání a samotného výdeje zásilky.

EBF24

„Zásilky pod stromeček ale doporučujeme objednat nejpozději 17. prosince. Díky tomu, že je balík připravený na výdejním místě, které si zákazník sám vybral, nemusí čekat na kurýra a domlouvat se s ním, proto se doba doručení ani v tomto období neprodlužuje,“ dodává projektová manažerka Zásilkovny Tereza Nováková.

Zásilkovna byla založena v roce 2010. Více než 18 tisícům internetových obchodů umožňuje doručování zásilek na adresy v Česku a v devíti dalších evropských zemích do více než 1400 výdejních míst.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).