Menu Zavřít

Zaujalo nás

7. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Petr Mareš žádá příspěvek na nájemné Ministr Petr Mareš z Unie svobody chce, aby mu stát přispíval na třicetitisícový nájem v reprezentativním bytě, který si pronajal poblíž Pražského hradu. Mareš má trvalé bydliště v Liberci. Nabízený 4+1 na pražském sídlišti odmítl, právě tak jako menší byt v jedné z vládních vil.

Petr Mareš žádá příspěvek na nájemné

Ministr Petr Mareš z Unie svobody chce, aby mu stát přispíval na třicetitisícový nájem v reprezentativním bytě, který si pronajal poblíž Pražského hradu. Mareš má trvalé bydliště v Liberci. Nabízený 4+1 na pražském sídlišti odmítl, právě tak jako menší byt v jedné z vládních vil. Jeho plat činí 107 tisíc Kč hrubého plus nezdaněné náhrady na reprezentaci ve výši 15 400 Kč měsíčně. Nečetl snad pan vicepremiér ekonomické teze vlastní strany? Podle nich by totiž každá domácnost měla věnovat na bydlení třetinu svých příjmů.

CIF24

Pilipův spletenec

Nabyvatelé státních podílů v privatizovaných společnostech nebudou muset nabízet odkup akcií minoritním akcionářům. Ústavní soud tak rozhodl o stížnosti senátorů za bývalou Čtyřkoalici, kteří napadli postup Poslanecké sněmovny při projednávání novely obchodního zákoníku. Poté, co tehdejší poslanec US Ivan Pilip využil nepozornosti zástupců opozičněsmluvních stran, povinnost výkupu prosadil. Nová schůze sněmovny, která se uskutečnila na žádost poslanců za ČSSD, sice toto ustanovení opět zrušila, ale Ústavní soud prohlásil, že po ukončeném hlasování je taková revize nezákonná.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).