Menu Zavřít

Ze Škody a z Bangkoku

7. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Michal Kraus, Jiří Pos

WT100

PRAHA (tpk, han) – Prezident Českých aerolinií Miroslav Kůla má dva nové spolupracovníky. Mezi šesti viceprezidenty se k 1. říjnu objevili Michal Kraus (38) jako viceprezident pro personalistiku a Jiří Pos (41) jako viceprezident pro provoz. „Nejednalo se o žádnou násilnou výměnu, oba bývalí viceprezidenti zůstávají v ČSA,“ říká zdroj blízký vedení aerolinek. Bývalý viceprezident pro personalistiku František Bis se stal generálním sekretářem firmy, ve společnosti zůstal také někdejší viceprezident pro provoz Vladimír Naxera.
Kraus, původním povoláním učitel, kdysi začínal jako tiskový mluvčí Škody Holding. Poté řídil agendu generálního ředitele a nějaký čas vedl bývalý Penzijní fond Škoda. Byl členem představenstva a personálním ředitelem Škody Holding, odkud po devíti letech odešel do ČSA. Do jeho působnosti budou spadat například vzdělávací a tréninkové programy nebo vylepšování sociálního zázemí zaměstnanců na jednotlivých pracovištích. Ve volných chvílích hraje fotbal a squash.
Pos po studiích na Českém vysokém učení technickém, kde se věnoval oboru technologie letecké výroby, nastoupil k Českým aeroliniím jako samostatný referent Koordinace provozu. Během dalších let působil v Obchodním úseku. V letech 1994 až 2001 pracoval pro ČSA v Bangkoku jako ředitel teritoria a po návratu se stal vedoucím útvaru Řízení provozu a Handlingové smlouvy. Mezi jeho koníčky patří sport, hudba a cestování.

  • Našli jste v článku chybu?