Menu Zavřít

ZELENÁ S PODMÍNKOU

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

MediaOne

Washington (WSJ) – Americká Federální komunikační komise minulý týden souhlasila s akvizicí kabelového operátora MediaOne společností AT&T, která byla ohlášena již před rokem a činila tehdy 58 miliard dolarů. Souhlas Federální komise byl poslední překážkou vzniku největšího kabelového operátora ve Spojených státech. Ministerstvo spravedlnosti vyslovilo souhlas již před třemi týdny.

AT&T se ale bude muset do půl roku zbavit své účasti v některé z kabelových sítí, protože při současném stavu by překročila třicetiprocentní podíl na trhu. Na prodej proto bude buď podíl v Liberty Media Group, nebo balík 25,5 procenta akcií v Time Warner.

Cílem nařízení Federální komise je zachování konkurence na lokálním telefonním trhu, v kabelových sítích a v rychlém přístupu k internetu, jak zdůraznil její šéf William Kennard.

AT&T je nyní většinovým akcionářem v Time Warner, který je podle zdrojů blízkých komisi až příliš zadobře s MediaOne a mohl by případně vetovat schválené spojení.

EBF24

Vedení AT&T oznámilo, že hodlá jednání o koupi MediaOne uzavřít co nejdříve. Šéf společnosti Michael Armstrong ve svém stanovisku k akvizici prohlašuje, že „bude znamenat skutečnou možnost výběru spojení, nízké ceny místních telefonních služeb, rychlejší internet a lepší kabelovou televizi .

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).