Menu Zavřít

Zeptejte se ministrů!

19. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Nejen na regionálních setkáních Profitu od čtenářů často slyšíme: „Vy jste z Prahy, máte k politikům blíž, pomozte nám změnit ten nesmyslný zákoník práce nebo systém nemocenské...“ Ta důvěra nás těší a věřím, že jsme v mnoha případech skutečně posunuli věci vpřed.

V poslední době jsme například rozvířili diskuzi o zlevnění technických norem.

KL24

Názory a problémy podnikatelů se díky Profitu dostanou k politikům asi snadněji, než zkusí-li je podnikatel oslovit přímo. K tomu ale potřebujeme vaše konkrétní zkušenosti a příběhy. Často píšeme o chybách nového zákoníku práce nebo jiných nepřehledných zákonech. Je-li však jediným autorem článku náš redaktor, politici si mohou říci: Ti novináři nemají o čem psát, tak si vymýšlejí. Proto má konkrétní citace, zmínka o skutečném problému „živého“ podnikatele cenu zlata - nejen pro nás, ale především pro vás.

Vedle námětů a tipů nám můžete posílat také konkrétní otázky pro jednotlivé politiky. V předchozích číslech jsme představili plány nových ministrů, další rozhovory chystáme. Nechceme jim ale jen dávat prostor pro prezentaci hezky znějících programů. Společně s vámi budeme sledovat, jak ministři uvádějí své plány do praxe. I přes pat ve sněmovně je totiž řada „drobností“, jimiž může podnikatelům ulehčit vláda.

  • Našli jste v článku chybu?