Menu Zavřít

ZISK DŘÍVE

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

eBanka

PRAHA (ČTK) – Řádná valná hromada eBanky rozhodla o navýšení základního jmění finančního domu z původních 520,15 milionu na 1,042 miliardy korun. Kapitál bude posílen upsáním nových akcií a navýšení má přispět k dalšímu rozvoji banky. „Ukazuje se, že nová strategie rozvoje vytváří dobré předpoklady pro dosažení zisku dříve než v roce 2003, jak jsme původně plánovali, uvedl generální ředitel eBanky Roman Mentlík.

Akcionáři také schválili loňskou účetní závěrku a rozhodli o úhradě ztráty z ážiového fondu, změně stanov a potvrdili do funkce nové členy dozorčí rady zvolené zaměstnanci.

Banka bude na českém trhu dále expandovat. Do konce roku chce mít 80 tisíc klientů. V rámci rozvojové strategie NexT má v úmyslu do konce roku rozšířit počet obchodních míst ze současných dvanácti na minimálně dvojnásobek. „Investice do rozvoje banky by v příštích třech letech měly dosáhnout zhruba jedné miliardy korun, dodal Mentlík.

V prvním čtvrtletí letošního roku skončila eBanka ve ztrátě 67,3 milionu korun. Za stejné loňské období její ztráta činila 24 milionů. „Bilanční suma banky se meziročně ví–ce než ztrojnásobila z 2,8 na 9,8 miliardy korun, připomněla mluvčí banky Lenka Petroncová. „Ztráta je v souladu s dříve oznámenými dlouhodobými záměry banky zaměřenými na expanzi a rozvoj, které vyžadují výrazné investice, prohlásil Roman Mentlík s tím, že výsledná ztráta

je oproti obchodnímu plánu o 50 procent nižší.

KL24

Klientské vklady se meziročně zdvojnásobily na tři miliardy korun. Do konce března poskytla klientům úvěry za 242 milionů korun, 1,2 miliardy korun poskytla bankám. Klasifikované úvěry přitom činily 323 milionů a kapitálová přiměřenost dosáhla 42,46 pro–centa.

Jako první český bankovní ústav poskytuje eBanka služby plně formou přímého bankovnictví. Majoritním vlastníkem je Česká pojišťovna, která drží necelých 99 procent akcií, zbývající část vlastní drobní akcionáři.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).