Menu Zavřít

Zisk PPF loni trojnásobně vzrostl, vyšplhal na 30 miliard

5. 6. 2017
Autor: Euro

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v roce 2016 ztrojnásobila čistý zisk na 29,7 miliardy korun (1,1 miliardy eur), z čehož více než třetinu vytvořily jednorázové operace. O rok dříve vydělala 9,5 miliardy korun (352 milionů eur). Celková aktiva skupiny vzrostla proti roku 2015 o čtvrtinu na 729 miliard korun (27 miliard eur).

„V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu. Pozitivní výsledky vykazují opět naše české banky, PPF banka i Air Bank, i strategické telekomunikační aktivum, infrastrukturní společnost CETIN. Rok 2016 byl rokem investic do inovativních projektů, vyhledávání nových obchodních příležitostí, ale také rokem, kdy jsme část aktiv úspěšně prodali, například Eldorado v Rusku nebo některé realitní projekty,“ komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V Česku vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.

MMF24

Podle žebříčku týdeníku Euro disponuje nejbohatší Čech Petr Kellner majetkem ve výši 180 až 205 miliard korun.

Nejbohatší Češi investují do umění. Čtěte více

 Bývalý šéf ČEZ Martin Roman kupuje díla především mladých výtvarníků. Většina jeho sbírky visí na chodbách gymnázia PORG. Na snímku obraz Elišky Jakubíčkové z roku 2007.

Přečtěte si také:

PPF banka loni vydělala 1,2 miliardy korun

Peníze na Asii: PPF půjčila Home Creditu 10 miliard

Zeman se sešel s Kellnerem. Řešili Rusko, USA i Čínu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).