Menu Zavřít

Zisk Škody vyšplhal přes 30 miliard. Výrazně pomohl Kodiaq

27. 10. 2017
Autor: Škoda Auto

Škoda Auto zvýšila za první tři čtvrtletí provozní zisk o 28,3 procenta na 1,2 miliardy eur, tedy v přepočtu 30,8 miliardy korun. Uvedla to mateřská společnost Volkswagen Group. Zisk Volkswagenu ve třetím prudce poklesl o více než polovinu na 1,14 miliardy eur (zhruba 29 miliard korun), zejména kvůli řešení emisního skandálu.

Nový model Kodiaq se setkal s velmi pozitivním přijetím na trhu a významně se podílel na zvýšení prodeje. Škoda od ledna do konce září meziročně zvýšila prodej na 700 tisíc ze 606 tisíc vozů, uvedl Volkswagen.

Kodiaq začala automobilka prodávat na začátku letošního roku, do konce září firma dodala 61 100 těchto vozů. Cena automobilu začíná na necelých 700 tisíc korun.

Provozní zisk Volkswagenu bez zahrnutí mimořádných položek vzrostl o 15 procent na 4,31 miliardy eur. Překonal tak očekávání analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

Automobilka již v září upozornila, že hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí negativně ovlivní zvýšení finanční rezervy na řešení emisního skandálu v Severní Americe.


Škoda bude vyrábět baterie do elektromobilů. Přečtěte si více

 Škoda Vision E


Za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk Volkswagenu stoupl o 31 procent na 7,74 miliardy eur. Provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek se zvýšil o 17 procent na 13,23 miliardy eur. Volkswagen dnes rovněž uvedl, že provozní zisk Škody Auto za první tři čtvrtletí vzrostl o 28 procent na 1,2 miliardy eur.

CIF24

Škoda Auto
Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. V celém světě zaměstnává zhruba 25 900 lidí a působí na více než 100 trzích.

Začátkem tohoto měsíce se v médiích objevily spekulace o přesunu části výroby z Česka do Německa. Zdroje automobilky agentuře Reuters řekly, že vedení a odbory Volkswagenu chtějí, aby se část produkce koncernové divize Škoda Auto přesunula do Německa a aby česká divize platila více peněz za sdílené technologie. Podle vyjádření Volkswagenu ale koncern v současnosti žádné změny u své české značky Škoda Auto nechystá.

Dále čtěte:

Komentář: Skoda.de. Nápady VW jsou na hraně zákona

Volkswagen klidní situaci. Ve Škodě Auto prý teď žádné změny nechystá

Česko je a nadále zůstane domovem společnosti Škoda, vzkázal šéf Maier


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).