Menu Zavřít

Zklamaní zájemci

17. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Dražba

ebf - tip - debata

PRAHA (men) - Od dražby sedmi administrativních budov v Hybernské a v Senovážné ulici v Praze 1 bylo upuštěno. Lukrativní nemovitosti, jejichž vyvolávací cena byla stanovena na 333,73 milionu korun, měla dražit Aukční síň Naxos (ASN). Ta od dražby ustoupila na základě žádosti České konsolidační agentury (ČKA), která je vlastníkem objektů. Agentura chce prověřit dodatečné informace, jež mají potvrdit její práva k těmto nemovitostem. „ČKA ve spolupráci s ASN provede vyhodnocení všech skutečností a informací, jehož výsledkem by mělo být ověření a potvrzení práv ČKA, případně odstranění jakýchkoliv byť potenciálních pochybností ohledně předmětu dražby,“ uvedl Jiří Pekárek, tiskový mluvčí ČKA.
Zástupci ASN tvrdí, že po analýze právního stavu chtějí dále pokračovat v přípravě prodeje nemovitostí. „Informace o způsobu jejich zpeněžení budou dostupné do dvou až tří měsíců,“ říká Libor Nevšímal, člen představenstva ASN.
Budovy stojí na vlastních pozemcích o výměře kolem 5100 metrů čtverečních. Objekty zahrnují přibližně deset tisíc metrů čtverečních a od letošního července jsou volné. ČKA nemovitosti získala od ministerstva vnitra výměnou za budovu bývalého Centrotexu.
Kolik zájemců mělo o budovy zájem, aukční síň nesdělila. Již dříve však uvedla, že v rámci organizovaných prohlídek registruje několik desítek zájemců. Ti, kteří složili dražební jistotu, ji obdrží zpět. Její výše činila 25 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).