Menu Zavřít

Zlevnění roamingu je stále v nedohlednu

30. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Zástupci členských zemí Evropské unie, Evropské komise a Evropského parlamentu se na jednání minulý týden nedohodli na klíčových podmínkách pro direktivní snížení cen za mobilní volání v zahraničí (roamingu). Spor se vede o výši cenových stropů a o to, zda by měli být zákazníci přepojováni na regulované nižší sazby automaticky, nebo jen pokud si to vyžádají.

Zástupci členských zemí Evropské unie, Evropské komise a Evropského parlamentu se na jednání minulý týden nedohodli na klíčových podmínkách pro direktivní snížení cen za mobilní volání v zahraničí (roamingu).

WT100

Spor se vede o výši cenových stropů a o to, zda by měli být zákazníci přepojováni na regulované nižší sazby automaticky, nebo jen pokud si to vyžádají. Jednání budou pokračovat 2. května. Je tak stále pravděpodobnější, že plánované zlevnění roamingu se do letošní sezony dovolených zřejmě nestihne.

Zdroj z Unie uvedl, že u cen existuje možnost kompromisu. Zásadní překážkou dohody je však otázka způsobu uplatňování regulovaných tarifů.

  • Našli jste v článku chybu?