Menu Zavřít

Změna v čele Philip Morris ČR: ředitelkou společnosti bude Gontkovičová

24. 9. 2019
Autor: Profimedia.cz

Tabákovou firmu Philip Morris ČR od října povede Andrea Gontkovičová. V křesle ředitele společnosti i předsedy představenstva nahradí Árpáda Könye, který byl v čele společnosti od roku 2016 a který na obě funkce rezignoval. O změně ve vedení firmy rozhodlo v pondělí představenstvo.

Gontkovičová pracuje v tabákové společnosti 22 let. Začínala ve slovenské pobočce, později působila i ve švýcarské centrále. Ve firmě postupně vystřídala různé funkce, od loňského roku byla ředitelkou obchodního rozvoje. Novou generální ředitelkou a předsedkyní představenstva se stane s účinností od 1. října.

Ke stejnému datu představenstvo v pondělí jmenovalo i nového šéfa kutnohorského závodu Philip Morris, bude jím dosavadní ředitel pro výrobní zařízení ve Švýcarsku Piotr Cerek.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze. Čistý zisk firmy v letošním prvním pololetí meziročně stoupl o 15,8 procenta na 2,02 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o 27,5 procenta na 8,2 miliardy korun.

Čtěte také:

CIF24

Uživatelé elektronických cigaret se vracejí ke kouření. Utíkají od podivných nemocí a silné závislosti

Nedopalky extrémně zatěžují města i přírodu. Úklid mají zaplatit tabákové koncerny

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).