Menu Zavřít

Znovu do cukrárny

29. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Myšák

CIF24

PRAHA (men) - O projektu na rekonstrukci a dostavbu domu ve Vodičkově ulici 31, kde dříve sídlila proslulá cukrárna U Myšáka, se hovoří již několik let. Lukrativní nemovitost doposud chátrala. Nyní se zdá, že konečně dojde ke změně. Developerem projektu se stala společnost Sekyra Group, která počítá s tím, že se stavebními pracemi začne ještě v tomto roce. Jak tvrdí její zástupci, obnova Myšáku by měla trvat osmnáct měsíců.
Multifunkční centrum nabídne obchodní plochy, kanceláře a luxusní byty. Developer chce vycházet z původního návrhu, který pochází z devadesátých let minulého století a jehož autorem je renomovaný architektonický ateliér Omicron-K. Záměrem investora, kterým je nemovitostní fond CPDP, jež spravuje dceřiná společnost Sekyra Group, SG Asset Management, je i zachování provozu dříve věhlasné cukrárny U Myšáka.
Celková podlahová plocha objektu přesáhne 15 tisíc metrů čtverečních. Nadstandardní byty budou včetně teras zaujímat plochu 3700 metrů čtverečních, obchodní plochy přibližně tři tisíce metrů čtverečních a kanceláře zhruba čtyři tisíce metrů čtverečních.
V roce 1995 získala zmíněné nemovitosti společnost Gallery Myšák, kterou vlastnili Miro Voštiar a Pavel Sehnal. I když měla firma připravený projekt, nikdy ho nerealizovala. V létě letošního roku odkoupil Miro Voštiar za 261 milionů 55procentní podíl od Pavla Sehnala a stal se tak stoprocentním vlastníkem. Ani on ale nakonec není investorem projektu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).