Menu Zavřít

Zprávy týdne

30. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Zatím žádá desetina
Pražský magistrát dosud dostal téměř 300 žádostí o nové byty od Pražanů postižených záplavami. Magistrát má k dispozici 289 volných bytů, z nichž do 176 se mohou zájemci nastěhovat ihned. Celkový počet vyplavených bytů se má podle radního Zdeňka Kovaříka pohybovat mezi třemi až čtyřmi tisíci.

Chorvatská zakázka
Stavební společnost Subterra získala minulý týden v Chorvatsku kontrakt na Tunel Plasina. Jde o silniční tunel, jehož stavba by měla být dokončena nejpozději v červnu 2004.

Poradna na veletrhu
Na stavebním veletrhu For Arch, který proběhne od 10. do 14. září, bude působit zvláštní poradenské centrum pro fyzické osoby a obce, které zasáhly záplavy. Letos se na veletrhu představí více než tisícovka vystavovatelů ze čtyř světadílů. Organizátoři očekávají na sto tisíc návštěvníků.

MMF24

Ke Švédům
Firma Železniční stavitelství Praha byla zrušena bez likvidace. Obchodní jmění převzal hlavní akcionář společnosti firma Skanska ŽS. Ta je členem skupiny Skanska, v jejímž čele stojí švédská Skanska AB. Loni Železničnímu stavitelství Praha vzrostl zisk po zdanění téměř trojnásobně na 84,9 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).