Menu Zavřít

Zprávy týdne

27. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Hlavně české firmy
V Praze Štěrboholích bude na podzim otevřeno nové nákupní středisko Europark. V komplexu, jehož výstavba stála dvě miliardy korun, najde práci šest set lidí. Ve dvou podlažích vznikne 65 obchodů. Vlastník objektu klade důraz hlavně na zastoupení českých firem. Nyní je již pronajato 80 procent ploch. Centra Europark již existují v Maďarsku, Rakousku a Slovinsku.

Mlýny otevřou v září
Otevření muzea moderního umění v pražských Sovových mlýnech na Kampě se uskuteční v září. Do té doby nechá město opravit několik závad, které se po rekonstrukci budov objevily. Metropole opravila objekt za zhruba 120 milionů korun pro nadaci Jana a Medy Mládkových. Po odstranění nedostatků převezme mlýny do správy Meda Mládková, která městu předá sbírku zahrnující například obrazy Framtiška Kupky, Jiřího Koláře nebo sochy Otto Gutfreunda.

Stánek brněnské filharmonie
Brněnští zastupitelé schválili výstavbu Janáčkova kulturního centra. Kulturní centrum s koncertním sálem má vyrůst do roku 2007 v blízkosti Besedního domu. Budova, ve které najde své sídlo Státní filharmonie Brno, pojme až 1500 návštěvníků. Její náklady se odhadují na 1,3 miliardy korun.

Euro dokončeno
Stavba Paláce Euro v dolní části Václavského náměstí v sousedství zrekonstruovaného paláce Astra a Pasáže Lindt v Praze 1 byla dokončena minulý týden. Stavbu za 220 milionů korun provedla společnost LBB Reality. Budova má tři podzemní a deset nadzemních podlaží, ve kterých se nacházejí především obchodní prostory.

ebf - tip - debata

Elektrotechnici do nového
Vítězem výběrového řízení na výstavbu nové elektrotechnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni se stala stavební firma Metrostav. Ze státního rozpočtu bude na budovu poskytnuto 310 milionů korun. Stavební práce by měly skončit v prosinci příštího roku. S otevřením celého komplexu se počítá na březen 2004.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).