Menu Zavřít

Zprávy týdne

13. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Automobilový průmysl

CCS: Tržby klesají, zisk roste
Společnost CCS, provozující platební karty, skončila hospodaření v loňském roce ziskem 327 milionů korun. O rok dříve vykázala o 20 milionů méně. Celkové tržby společnosti naopak klesly na 16,9 miliardy z 18,07 miliardy korun v roce 2000. Jak již týdeník EURO dříve uvedl (13, 16/2002), CCS je na prodej. Kromě společností HVB CR a GE Capital Bank má prý o CCS zájem i splátková společnost Cetelem.

BMW letos prosperuje
Německý výrobce luxusních automobilů Bayerische Motorenwerke (BMW) hospodařil v prvním čtvrtletí s čistým ziskem 632 milionů eur. Meziročně to znamená nárůst o 3,8 procenta. Tržby vzrostly o čtrnáct procent a vyšplhaly se na 10,77 miliardy eur, jak uvedla minulý týden automobilka.

Forda táhne Transit
Největší radost dělají letos českému Fordu vynikající výsledky modelu Transit, který je stále nejprodávanějším užitkovým vozem v České republice. Transit našel za čtyři měsíce 937 zákazníků, což proti loňskému roku znamená zvýšení o 280 vozů, tedy o těžko uvěřitelných 42 procent. O něco hůře si vedou další dva nejprodávanější produkty - Mondeo a Focus, i když ty proti loňsku také rostly.

EBF24

Škoda v Polsku třetí
Pokles prodeje nových osobních aut v Polsku se v dubnu zpomalil díky nižším úrokových sazbám a snížení daní na automobily dovážené z Evropské unie, které přispělo ke zvýšení prodeje zahraničních vozů. Třetí nejprodávanější značkou na trhu je česká Škoda s podílem kolem deseti procent. Celkový počet prodaných automobilů u našich severních sousedů se v dubnu meziročně snížil o sedmnáct procent na 25 750 vozů, v březnu byl však pokles vyšší a činil 24 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).