Menu Zavřít

Zprávy týdne

5. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Čínská armáda nesmí používat mobily

Postup privatizace
Koordinační výbor pro privatizaci Českého Telecomu se bude závaznými nabídkami zájemců zabývat až těsně před jednáním vlády, pravděpodobně 9. dubna. Tuto informaci poskytla mluvčí Fondu národního majetku Jana Víšková. Výsledek vyhodnocení by měl být předložen vládě k rozhodnutí 10. dubna.

Podpis za 50 milionů
Společnost PVT investovala do vybavení pracoviště pro certifikaci elektronického podpisu 40 až 50 milionů korun. Její dceřiná firma První certifikační autorita je zatím jedinou společností s akreditací Úřadu pro ochranu osobních dat k vydávání těchto certifikátů.

Prezident rezignoval Rick Belluzzo, prezident a provozní ředitel společnosti Microsoft, minulý týden nečekaně rezignoval na svou funkci, ve které byl pouze jeden rok. Belluzzo odchází za situace, v níž se firma snaží o hlubokou restrukturalizaci a kdy se o něm spekulovalo jako o možném nástupci Billa Gatese a Steva Ballmera.

Zastupitelstvo na internetu Přímé přenosy z jednání krajského zastupitelstva hodlá do léta zprostředkovávat na internetu krajský úřad v Karlových Varech. K online přenosům budou sloužit jeho vlastní webové stránky www.kr-karlovarsky.cz.

Drobné si nechte!
Šéf americké počítačové firmy Gateway (čtvrtý největší výrobce počítačů v USA) Ted Waitt si snížil svůj plat za loňský fiskální rok o 92 procent a již druhý rok po sobě si nevyplatil žádné prémie. Waitt měl nárok na základní roční plat 250 000 dolarů. Americká komise pro cenné papíry (SEC) informovala, že ale získal opci na nákup tří milionů akcií firmy, hodnota opce je 22,8 milionu dolarů.

WT100

Pražský uzel
Společnost PragoNet zahájila minulý týden komerční provoz pražského uzlu celosvětové telekomunikační sítě Telekom Global Net (TGN) mateřské společnosti Deutsche Telekom. TGN je přenosová síť založená na optických kabelech, která zprostředkovává vysokokapacitní připojení k internetu a pronájem přenosového pásma.

Armáda bez mobilů
Čínský prezident Ťiang Ce-min zakázal používání mobilních telefonů v armádě. Důvodem je snaha ochránit vojenská tajemství.

  • Našli jste v článku chybu?