Menu Zavřít

Zprávy týdne

7. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Technologie

Proti zlodějům mobilů
Kalifornská společnost Xilinx vyvinula čip použitelný do mobilních telefonů, který umožňuje zablokování přístroje na dálku prostřednictvím kódu vyslaného do mobilní sítě. Přístroj je možné znova oživit pouze opětovným zadáním správného kódu. Společnosti Nokia a Ericsson už s výrobcem jednají o využití novinky při zabezpečování svých mobilů.

Kdo připojuje k síti?
Nejvyužívanějším poskytovatelem domácího připojení na internet v České republice je firma Tiscali. Podle výzkumu společnosti Taylor Nelson Sofres Interactive využívá jejích služeb osmatřicet procent respondentů. Následuje služba Volný.cz s 31 a Quick.cz s osmadvaceti procenty.

Prodané bezpečí
Česká společnost Tiny Software, vyrábějící programy pro bezpečnost počítačů, prodala část svých aktivit dvěma firmám. Firma Kerio Technologies převzala například produkt WinRoute a společnost Securitae Corp. se zaměří na ochranu sítí velkých podniků, mimo jiné sítě US AirForce čítající půl milionu počítačů.

CIF24

Nokia – střídavé výsledky
Největší světový producent mobilních telefonů, společnost Nokia, dosáhl v loňském roce předběžného čistého zisku takřka 3,8 miliardy eur, což je o dvě stě milionů méně než v roce 2000. Čisté prodeje oproti tomu vzrostly z 30,4 na 31,2 miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).