Menu Zavřít

Zprávy týdne

13. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Technologie

Telekomunikační emise Zadlužená francouzská společnost France Télécom připravuje emisi nových kmenových akcií za patnáct miliard eur. Její zadlužení se pohybuje kolem sedmdesáti miliard eur a její akcie ztratily na burze od března 2000 94 procent své hodnoty.

Bill je na prášky
Bill Gates prodal akcie Microsoftu za téměř půl miliardy dolarů a investoval do významných farmaceutických společností. Ve druhém pololetí tohoto roku koupil akcie výrobce léčiv Eli Lilly, Merck a Pfizer. Devět milionů akcií, které Gates pustil, ale představuje jen malou porci (1,36 procenta) z celého balíku náležícímu prezidentovi společnosti.

CIF24

Digitální mapy
Česká softwarová firma Adastra ohlásila založení divize Logistica, která bude exkluzivním distributorem německé firmy Corbitconnect pro Českou republika. Adastra Logistica bude nabízet řešení pro optimalizaci dopravy a logistiky včetně podrobných digitálních map a analýzy návratnosti investic.

Rusové se blíží
Společnost KPNQwest/GTS oznámila změnu názvu. Po bankrotu KPNQwest a následném dokončení sloučení společností GTS Czech s KPNQwest Czechia, došlo k rozhodnutí o kapitálovém vstupu ruského holdingu Antelekom do nejvýznamnějšího českého alternativního operátora. „Jednání s ruskou stranou jsou nyní ve stádiu smlouvy o smlouvě budoucí, ale ta by měla být podepsána již během několika dní,“ sdělil týdeníku EURO marketingový ředitel firmy David Duroň.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).