Menu Zavřít

Zprávy týdne

28. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Cihly zdarma Největší výrobce cihelných výrobků v České republice, českobudějovická společnost Wienerberger cihlářský průmysl, poskytne nejpotřebnějším postiženým v jihočeském kraji cihly a cihelné výrobky v hodnotě dvou milionů korun zdarma. Pomoc bude poskytnuta na základě podkladů krajského úřadu.

Buďánka stále osiřelá Rada Prahy 5 už potřetí nevybrala vlastníka někdejší osady Buďánka. Výběrová komise totiž nedoporučila nabídku sdružení Buďánka pro budoucnost. Starosta Prahy 5 Miroslav Škaloud se domnívá, že sdružení mělo jasný a dobrý záměr na obnovu areálu, ale jeho představy o financování byli nereálné. Sdružení počítalo, že sto milionů korun z potřebných 142 milionů získá formou grantů a dotací. Rada bude se sdružením nadále jednat. Zvažuje ale i vypsání nové soutěže.

Sanopz k pronájmu Do 5. prosince letošního roku vyhlásí Praha 5 novou veřejnou obchodní soutěž na 25letý pronájem areálu někdejší nemocnice pro komunistické prominenty, známé jako státní sanatorium Sanopz.

MMF24

Památkáři se brání Pražští památkáři tvrdí, že za záplavu Kampy nemohou oni, ale starosta Prahy 1 Jan Burgermeister, který prosazováním plánu na vyhlídkovou lávku spojenou s betonovým mostem od Mánesova mostu, brzdil výstavbu protipovodňových zátaras na Malé Straně. Ředitel Státního ústavu památkové péče Jaroslav Štulc dodal, že zvýšením tlaku vody, způsobeném zúžením koryta zátarasami na obou březích, hrozilo nebezpečí poškození Karlova mostu.

Obnova paneláků Radnice v Brně-Líšni chce zrekonstruovat 64 panelových domů na sídlišti v městské části Líšeň. Na rekonstrukci, která se odhaduje na 267 milionů korun, si líšeňská radnice chce vzít u bank devadesátimilionový hypoteční úvěr. Další peníze radnice získá v rámci státního programu regenerace panelových domů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).