Menu Zavřít

Zprávy týdne

19. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Budou nové byty
Komplex tří bytových domů s celkem 246 byty začne v srpnu stavět firma IPB Real v pražských Vysočanech. Firma tak reaguje na příznivější podmínky pro financování nového bydlení. Nové byty budou hotovy do konce příštího roku, prodej však již firma zahájila, přičemž ceny začínají na 24 tisících korun za metr čtvereční.

Chuť být dvojka
Dvojkou ve stavebnictví za společností IPS by se mohla stát firma Metrostav. Ta podle agentury Reuters zvažuje převzetí konkurenční firmy Subterra vlastněné dosud skupinou EPIC. Mluvčí Subterry odmítla jednání komentovat, potvrdila však, že ve firmě probíhá hloubkový audit, kterého se účastní nejen Metrostav. Ten by převzetím získal čtyřprocentní podíl na domácím trhu. Letos v prvním čtvrtletí vzrostly jeho výkony meziročně o 61 procent na 2,74 miliardy korun a hrubý zisk o 58 procent na 86,2 milionu.

Ministerstvo podporovalo
Výstavbu 101 nových bytů a zlepšení technické infrastruktury dalších 2600 bytů podpořilo letos ministerstvo pro místní rozvoj 152,1 milionu korun rozdělenými mezi 118 projektů. Celkem mělo letos ministerstvo k dispozici 556,4 milionu, z nich však o využití 404,3 milionu rozhodlo již v minulých letech. Pro příští rok by úřad rád získal 800 milionů, definitivní suma však vyplyne až z jednání o státním rozpočtu.

EBF24

Vjezd na Kampu zakázán
Čtyři a půl milionu ušetřili zastupitelé Prahy 1, když minulý týden odstoupili od úmyslu postavit sjezd pro automobily vedoucí z Říční ulice na ostrov Kampa. Na druhý pokus tak prošel před měsícem odmítnutý návrh Iniciativy pražských občanů reprezentované Martinem Mejstříkem. Rampa měla sloužit automobilům zásobujícím budovu Českého rybářského svazu a návštěvníkům galerie v Sovových mlýnech.

Čeká se na povolení
O stavební povolení již požádala firma Bestsport připravující stavbu víceúčelové Haly Sazky v Praze 9. První práce by měly začít v polovině srpna. Udělení stavebního povolení však zkomplikovalo odvolání dvou vlastníků pozemků proti magistrátnímu územnímu rozhodnutí. Ministerstvo pro místní rozvoj sice platnost rozhodnutí potvrdilo, v době uzávěrky však ještě nebylo stanovisko ministerstva pravomocné.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).