Menu Zavřít

Zprávy týdne

31. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Finance

Neví, co vlastně chce
Komerční pojišťovna nakonec bude prodávat své smlouvy na povinné ručení a havarijní pojištění. Několik týdnů staré zprávy o prodeji banka dementovala, aby minulý týden zase oznámila, že prodávat se bude. Osloveny mají být subjekty z řad „nebankovních“ pojišťoven.

Banky bankám
Firma Muzo, provozující autorizační síť platebních karet, bude vyplácet dividendy ve výši cca 1200 korun na akcii. Podnik, kterého se účastní řada bank působících v Česku, vyplatí na dividendách celkem 121 milionů korun z dosaženého zisku 125 milionů v roce 2001.

WT100

Spekulanti mají smůlu
Nabídka AVS na povinný odkup akcií České spořitelny zní na 372,4 koruny. V „dobrovolné“ fázi bylo nabízeno 375 korun a ti, kdo spekulovali na eventuální navýšení ceny, mohou počítat ztráty. Z velkých akcionářů nevyužila první nabídku pouze Česká pojišťovna. Podmínky nabídky musí ještě schválit Komise pro cenné papíry. Vydělat zase mohly obce a města, které držely prioritní akcie ČS. Dnešní nabídka zní na 177 korun, zatímco loni šlo pouze o 130 korun.

Pokles a růst
Raiffeisenbank hospodařila v prvním čtvrtletí se ziskem 8,3 milionu korun, což představuje meziroční pokles o přibližně šest milionů. Bilanční suma meziročně vzrostla o osm miliard na 49,1 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).