Menu Zavřít

Zprávy týdne

13. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Automobilový průmysl

CCS: Tržby klesají, zisk roste
Společnost CCS, provozující platební karty, skončila hospodaření v loňském roce ziskem 327 milionů korun. O rok dříve vykázala o 20 milionů méně. Celkové tržby společnosti naopak klesly na 16,9 miliardy z 18,07 miliardy korun v roce 2000. Jak již týdeník EURO dříve uvedl (13, 16/2002), CCS je na prodej. Kromě společností HVB CR a GE Capital Bank má prý o CCS zájem i splátková společnost Cetelem.

BMW letos prosperuje
Německý výrobce luxusních automobilů Bayerische Motorenwerke (BMW) hospodařil v prvním čtvrtletí s čistým ziskem 632 milionů eur. Meziročně to znamená nárůst o 3,8 procenta. Tržby vzrostly o čtrnáct procent a vyšplhaly se na 10,77 miliardy eur, jak uvedla minulý týden automobilka.

WT100

Forda táhne Transit
Největší radost dělají letos českému Fordu vynikající výsledky modelu Transit, který je stále nejprodávanějším užitkovým vozem v České republice. Transit našel za čtyři měsíce 937 zákazníků, což proti loňskému roku znamená zvýšení o 280 vozů, tedy o těžko uvěřitelných 42 procent. O něco hůře si vedou další dva nejprodávanější produkty - Mondeo a Focus, i když ty proti loňsku také rostly.

Škoda v Polsku třetí
Pokles prodeje nových osobních aut v Polsku se v dubnu zpomalil díky nižším úrokových sazbám a snížení daní na automobily dovážené z Evropské unie, které přispělo ke zvýšení prodeje zahraničních vozů. Třetí nejprodávanější značkou na trhu je česká Škoda s podílem kolem deseti procent. Celkový počet prodaných automobilů u našich severních sousedů se v dubnu meziročně snížil o sedmnáct procent na 25 750 vozů, v březnu byl však pokles vyšší a činil 24 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).