Menu Zavřít

Zprávy týdne

11. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Zájem má třetina
O koupi obecních bytů v Praze 1 projevila zájem zhruba třetina z devatenácti set oslovených nájemníků. Městská část byty prodává v rámci privatizace v cenách od pěti tisíc do deseti tisíc za metr čtvereční. Někteří obyvatelé žádají, aby radnice prodávala s byty i nebytové prostory, v nichž působí podnikatelé. To ale zastupitelé odmítají. Radní KDU-ČSL Petr Burger soudí, že městská část bude nebytové prostory prodávat za dva roky, tedy v polovině příštího volebního období.

Okna pro panelové domy
Tržby české pobočky holdingu DECEUNINCK vzrostly během minulého roku o více než dvacet procent na 412 milionů korun. Největší tuzemský dodavatel okenních profilů nabízí pomoc při opravě panelových domů. Firma vyvinula speciální plastové okenní profily pro panelové domy. Reaguje tak na dlouhodobý státní Program podpory oprav bytového panelového fondu.

Fiasko po půlročním zpoždění
Minulý týden proběhla v Toskánském paláci na Hradčanech výstava návrhu na rekonstrukci českého zastupitelského úřadu v Londýně. Zadavatel soutěže – ministerstvo zahraničí – uspořádalo výstavu s půlročním zpožděním. Architekti, kteří se soutěže na rekonstrukci londýnské ambasády zúčastnili, považují výstavu za skandální. Na vernisáži čekaly na návštěvníky zohýbané panely, na kterých byla připevněna část návrhů. Porota soutěže neudělila první cenu. Ministerstvo bude nadále jednat s autory oceněných návrhů.

MMF24

Úvěr pro mladé
Lidé mladší 36 let mohou od pondělí podávat Státnímu fondu rozvoje bydlení žádosti o zvýhodněný úvěr na novou bytovou výstavbu. Maximální hranice úvěru je 200 tisíc korun. Na poskytnuté finance je tříprocentní úrok ročně a jsou splatné do deseti let.

Oceněný stůl
Národní cenu za design získal stolový systém Focus nábytkářské firmy Techo vyráběný podle návrhu architektonického ateliéru ADR. Cenu udělila mezinárodní porota v soutěži Vynikající výrobek roku 2002.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).