Menu Zavřít

Zprávy týdne

14. 2. 2002
Autor: Euro.cz

IT

U soudů Microsoft prohrává
Americký soudce J. Frederick Motz neschválil plán Microsoftu na mimosoudní vyrovnání se soukromými subjekty, které podaly na Gatesovo impérium hromadné žaloby za porušování antimonopolních zákonů.

Siemens dodává Českému Telecomu
Společnost Siemens získala od Českého Telecomu kontrakt na dodávku, montáž a servisní podporu spojovacího systému EWSD pro rozšíření a modernizaci telefonní sítě. Zakázka má hodnotu 30 milionů eur.

Dominoval Harry Potter
Téměř třetina z celkového počtu Britů, kteří během vánočního období nakupovali hračky přes internet, měla zájem o hračky s tématikou Harryho Pottera. Podle průzkumu společností Ernst & Young a Kelkoo tak předčil v oblíbenosti dosavadní favority trhu s hračkami - Barbie a Pokemona.

Telenor koupil COMSAT
Norská telekomunikační společnost Telenor dokončila akvizici amerického operátora mobilních satelitních sítí COMSAT Mobile Communications, který je součástí firmy Lockheed Martin.

CIF24

Patentová IBM
Společnost IBM už devátý rok po sobě drží vedoucí pozici v počtu patentů registrovaných u patentového úřadu USA. V roce 2001 úspěšně podala rekordních 3411 petentů.

Prezidentem a výkonným ředitelem společnosti Symantec, která dodává technologie internetového zabezpečení, byl jmenován John W. Thompson. Jde o druhý významný headhuntingový počin letošního roku. Prvním bylo o týden dříve oznámení o jmenování Patricie Russové výkonnou ředitelkou výrobce telekomunikačních zařízení Lucent Technologies.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).