Menu Zavřít

Ztráta? Nevadí, manažeři NWR si vypláceli miliony

25. 4. 2016
Autor: Martin Pinkas/Euro

Týdeník Euro získal údaje, kolik v letech 2010 až 2015 získalo na mzdách, odměnách a opčních programech vedení společnosti NWR. Top manažeři firmy inkasovali miliony korun „za dobře odvedenou práci“ i v době, kdy firma prodělávala desítky milionů eur.

Jen ve čtvrtém kvartálu loňského roku utrpěla NWR čistou ztrátu 200 milionů eur. V některých zavedených společnostech by to znamenalo pořádný průvan ve vedení firmy. Naopak v NWR je to patrně jasný signál pro vyplácení odměn. Nejvyšší vedení firmy (devět top manažerů) za celý loňský rok inkasovalo jen na odměnách přes 331,5 tisíc eur, tedy takřka devět milionů korun. Největší odměnu, 86 900 eur, dostal finanční ředitel a poslední z Čechů ve vedení společnosti Marek Jelínek (ten navíc z NWR v září loňského roku odešel).

Včetně mezd inkasovalo vedení NWR za loňský rok 1,356 milionů eur (36,6 milionů korun). Na firmu, která teď žádá po českém státu miliardy korun, aby byla schopna zachovat těžbu v OKD, dost dobrý výkon.

Ve špatné ekonomické kondici byla NWR i v roce 2014, odměny ale dosáhly 1,758 milionů eur (přes 47 milionů korun). V porovnání třeba s rokem 2010 jsou to na odměnách jen drobné. V roce 2010 dostalo nejvyšší vedení NWR na bonusech v přepočtu 224,9 milionů korun.

CIF24

Odměny ředitelů NWR

Více si přečtěte v aktuálním vydání týdeníku Euro

  • Našli jste v článku chybu?