Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #30

25. 11. 2016
Autor: prague-up.com

Avantgardní fotografie, kino ve francouzském stylu, láska ve filmu i v životě, elektronická psychedelie na Štvanici, klasika bez kvádra v Crossu a víkendové procházky. Kam o víkendu, vám napoví Prague-Up kalendář.

Avantgardní fotografie

Víkend otevře nová výstava galerie Leica ve Školské ulici k příležitosti stodvacátého výročí od narození jednoho z nejvýznamnějších českých fotografů a průkopníka avantgardní fotografie. Surrealistická díla Jaromíra Funkeho jsou podivuhodným světem abstraktních průniků, tvarů a nekonvenčních kompozic. Výstava Avantgardní fotograf nabídne přehled jeho nejslavnějších děl, ale i dosud nepublikované práce.

 Galerie Leica Galerie Leica (Zdroj: prague-up.com)

Kino ve francouzském stylu

Atmosféra Lucerny a Světozoru se o víkendu ponese v duchu vína a šansonu. V plném proudu zde probíhá Festival francouzského filmu, který vybral nejlepší snímky francouzské kinematografie posledních let, krátké filmy a dvanáct předpremiér. V Galerii 35 pak můžete navštívit tematicky spjatou výstavu Herečky od slavné fotografky Kate Barry nebo objevovat svět francouzských chutí a vůní na gastronomickém rendez-vous v pasáži Lucerna.

 Festival francouzského filmu Festival francouzského filmu (Zdroj: prague-up.com)

Láska ve filmu i v životě

Pokud vás zajímá mladá krev českého filmu, zavítejte do Bio Oko na filmovou přehlídku FAMU. Tématem letošního ročníku je Láska, nejčastější katalyzátor dramatických zápletek ve filmu i v životě. A se stejnou láskou pro vás studenti připravili program. Famufest je víc, než jen studentský film. Čekají vás projekce, přednášky se zahraničními hosty, výstava, koncerty a divoké parties. Naším tipem je sobotní projekce retro sci-fi snímku Divoká Planeta s živým hudebním doprovodem od elektronického producenta Aid Kida a dalších hudebníků.

 Famufest Famufest (Zdroj: prague-up.com)

Elektronická psychedelie na Štvanici

Útulná Vila Štvanice se stane útočištěm všech fajnšmekrů kvalitní elektronické hudby. Oslava pátého výročí pravidelné klubovky Seed zve na excelentního DJe a producenta Switchdance, tvůrce unikátní elektronické psychedelie, vycházející na labelu Beachcoma Records. Nostalgická, ale inovativní kombinace zvuků starých syntetizátorů a osmdesátkových beatů je jak dělaná pro podzimní nálady.

 Seed Seed (Zdroj: prague-up.com)

Klasika bez kvádra

Máte chuť na něco vážnějšího? Pak je tu pro vás koncert Pražského Filmového Orchestru v klubu Cross. Vážná hudba, známé filmové melodie i trochu popové muziky. V neděli, bez kvádra a s vaším oblíbeným drinkem!

 Klasika bez kvádra Klasika bez kvádra (Zdroj: prague-up.com)

Procházky Prahou

Chodíte rádi po Praze a chcete se dozvědět něco nového? Doporučujeme vám vyzkoušet jednu z komentovaných procházek, které se nám na víkend sešly rovnou dvě. Milovníci umění by si neměli nechat ujít příležitost projít se s Jiřím Kovandou. Nejznámější český konceptuální umělec vás v sobotu osobně provede po místech svých prvních performance, které se odehrávaly v pražském centru v 70. letech, často jen pro pár zasvěcených diváků. Nedělní procházka Praha Neznámá vám zas odhalí tajemství pražských pasáží, skleněných kupolí a dalších skrytých zákoutí.

CIF24

 Pražské pasáže Praha neznámá (Zdroj: prague-up.com)

Další víkendové tipy hledejte v prague-up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).