Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #52

28. 4. 2017
Autor: prague-up.com

Datafikace světa v Doxu, třešnička francouzského filmu, fashion revoluce, hybridní Vlkovka, berlínská komedie a víkendová kreslírna.

Datafikace světa

Přemýšleli jste někdy, jaké stopy za námi zanechávají mobilní telefony nebo sociální sítě? Odpověď hledejte v holešovickém Doxu na nové výstavě Big Bang Data, která zkoumá dopady datafikace světa. Multimediální díla bezmála tří desítek umělců a projektů z celého světa zhmotňují abstraktní svět dat a objasňují potenciál i skryté hrozby digitálních stop, které všichni denně generujeme a dle kterých lze snadno vyčíst naše vzorce chování a rozhodování.

 Dox Odpověď hledejte v Doxu

Třešnička francouzského filmu

Filmoví nadšenci se nasytí v kinech Lucerna a Evald, kde se koná filmová přehlídka těch nejvybranějších francouzských delikates. Festival Crème de la crème si v programu připravil sérii jednohubek z nejprestižnějších evropských festivalů i filmy, které již kinem prošly a jsou hodné pozornosti. Letošní ročník láká na drama mistrů současného evropského filmového realismu Neznámá dívka nebo vítězné drama Berlinale Začít znovu.

 Lucerna Kino Lucerna

Fashion revoluce

S příchodem jara nabíráme energii a chuť zkoušet nové jarní modely. Odkud ale naše oblečení pochází? Kde se vyrábí a kolik ho skutečně potřebujeme? O etice a udržitelnosti oděvního průmyslu se dovíte na Fashion Revolution, který přes týden nabízí sérii diskuzí, tour po second handech, swap akcí a workshopů. Než si dopřejete víkendový odpočinek, stavte se v karlínské dílně Z pokoje do pokoje za královnou upcyclingu Ľubicou Skalskou a naučte se, jak vyrobit ze starého oblečení nový originální kousek.

 Z pokoje do pokoje Z pokoje do pokoje

Hybridní Vlkovka

Nás hudební tip tentokrát patří komornímu baru ve Vlkově 26. Sklep dříve obyčejného žižkovského činžáku se stal srdcem nočního života a oblíbeným místem s intimní atmosférou, výbornými koktejly a hudebními večírky. Páteční Hybridní Vlk představí český kolektiv Duna - Anna, Dash, Synaptik a Yuran svůj hudební výlet odstartují ambientními beaty a k ránu zakončí temnějšími odrůdami techna.

 Vlkova 26, Za náladou do Vlkovky

Berlínská komedie

Netradiční divadelní zážitek si pro vás připravil mezinárodní soubor z Berlína Cosmic Comedy. Partička složená z herců z celého světa si pro svojí zastávku vybrala hostel v Krymské ulici, kde vám na svém „divadelním baru“ kromě dávky ko(s)mických standupů naservírují koktejly nebo pizzu gratis!

 Czech inn Návštěvníky čekají ko(s)mické standupy

Víkendová kreslírna

Dříme ve vás umělec a rádi kreslíte? Před plánováním dalšího víkendu se mrkněte na kurzy v kreslírně Báry Maštrlové. Současná umělkyně a lektorka vás naučí, jak se vyhnout bezradným začátkům a najde s vámi techniku, jak se nejlépe vyjadřovat na papíře, ať už jste tatéři, studenti umělecké školy nebo vám zkrátka kreslení dělá radost. Výuka probíhá v malých skupinkách a v plně vybavené kreslírně Bára zaručuje maximální osobní přistup.

ebf - tip - debata

Kreslírna Báry Maštrlové Jak se nejlépe vyjádřit? Poradí Bára Maštrlová

Jak si ještě více okořenit víkend v metropoli napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).