Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #56

26. 5. 2017
Autor: prague-up.com

Promítání na Výstavišti, festival francouzského divadla, léčivý workshop, malostranské dvorky, velká data a Street Food Jam. Řada důvodů strávit víkend v hlavním městě.

Do kina na Výstaviště

Kuloárem se už nějakou dobu proslýchalo, že Výstaviště Praha Holešovice má velké plány celý prostor postupně oživit. Zdá se, že se to povedlo již letos, otevírá totiž své brány také ve večerních hodinách. Čeká na vás nové letní kino s pravidelným programem a lehátky. Vybrat si můžete z filmů z distribuce Aerofilms. Společnost vám bude dělat dominanta pavilónu. A náš kalendář vás samozřejmě bude informovat o tom, které filmy kdy dávají.

Výstaviště Oživení Výstaviště pomůže i jeho okolí

Sněz tu žábu

To není vtip, to je název již 3. ročníku festivalu francouzského divadla. Od pátku až do neděle se můžete těšit na francouzské a české divadelní inscenace, diskuze, setkání s francouzskými autory, divadelními i filmovými režiséry a herci. Festival organizuje Studio Alta, ale program probíhá v různých divadlech po Praze. Nemusíte se bát ani jazykové bariéry, všechny akce budou kompletně tlumočeny a tím pádem přístupné pro všechny, kdo mluví buď česky nebo francouzsky.

 Sněz tu žábu Nebojte se jazykové bariéry

Léčivý workshop

Haenke Botanical Lab se na Žižkově už zabydlel a rozjíždí sérii letních workshopů. Součástí toho sobotního bude úvod do fytoterapie a základy o léčivých rostlinách. Co nejlépe pomáhá při spálení od sluníčka nebo lehkého úpalu? Jak si vyrobit přírodní dezinfekci na cesty? A co dělat s komářím štípnutím, když nemáte po ruce žádný přípravek? To vše se naučíte a odcházet budete se dvěma vlastnoručně vyrobenými produkty. Pozor, registrace nutná a vše probíhá pouze v angličtině.

 Haenke Botanical Shop Botanická laboratoř se již na Žižkově zabydlela

Nakouknout za Malostranské fasády

Kdo bude chtít být v sobotu spíše na vzduchu a miluje procházky Malou Stranou, neměl by vynechat akci Malostranské dvorky. Ta navazuje na podobnou z roku 1981, kdy sochaři K. Gebauer, Č. Suška, M. Jetelová a další, vystavili svá díla na místních dvorcích. Přijďte nahlédnout za malostranské fasády, kde vás čeká bohatý program. Na 8 dvorcíh bude číst 8 významných českých básníků, na 8 jiných zase zahrají špičkoví mladí muzikanti vážné hudby, kteří se pohybují okolo projetku Vážný zájem. A také výtvarný program bude zastoupen asi pěticí starších i mladších umělců.

 Malá strana, ilustrační foto Malá Strana z druhé strany

Velká data

Kdo by si snad netroufal na Velká data sám, má možnost se v neděli připojit ke komentované prohlídce v galerii DOX. Právě probíhající výstava zkoumá fenomén informační exploze, kterou dnes zažíváme. Přijďte se zamyslet nad tímto moderním fenoménem.

 Velklá data Přijďte se zamyslet nad informační explozí

MMF24

Street Food Jam

14 dní uteklo jak voda a je tu další street food jam. Plácek před Cross Clubem se opět zaplní stánky, které budou lákat na dobroty z různých koutů světa. Nalaď chuťový pohárky, trénuj bříško a buď připraven i na bohatý hudební program.

 Street food Nalaď chuťové pohárky Kam dále vyrazit o víkendu v metropoli vám napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).