Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #63

14. 7. 2017
Autor: Prague-Up

Bach For All, Netradičně tradiční OMIRI, WILDT Grand Opening, RTS.FM Prague v Kobce, Oheň a Bengál na Štvanici, FAIR FAIR - Skvělé jídlo a čerstvý vzduch. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Bach For All

Již tento víkend zahájí svůj první ročník mezinárodní čtrnáctidenní hudební festival Bach for All věnovaný dílu skladatele Johana Sebastiana Bacha. Je to samozřejmě velká klasika a jednotlivá představení budou uvedena v několika úžasných sakrálních a koncertních budovách Prahy.

První páteční úvodní koncert festivalu se koná v Chrámu Matky Boží před Týnem. Vystoupí na něm skvělý americký houslový virtuos slovenského původu Filip Pogády v doprovodu bratislavského komorního ochestru Cappella Istropolitana. Stejný orchestr doprovodí pro změnu francouzského flétnistu Philippa Bernolda v sobotu 15. července na koncertu v Kostele svatého Šimona a Judy. A na tomtéž místě bude pokračovat i následný nedělní program navazujícím třetím ze sedmnácti festivalových koncertů.

 O víkendu bude zahájen první ročník hudebního festivalu Bach for All O víkendu bude zahájen první ročník hudebního festivalu Bach for All

Netradičně tradiční OMIRI

Žijeme v době, kdy se kořeny a tradice stávají čím dál opomíjenější. Holešovický Cross Club představí v neděli 16. července zajímavý portugalský hudební projekt OMIRI. OMIRI se ovšem o tradici přímo opírá. Vždyť právě hudba stojí už tisíce let na stejných základech a svými tóny a náladami v nás vyvolává pocity sounáležitosti a nese v sobě zachyceno tajemství minulosti, současnosti i budoucnosti lidstva. Koncert zajímavě pojaté tradiční portugalské taneční hudby začíná v Crossu v neděli ve 22:00 hodin.

 Cross Club představí portugalský hudební projekt OMIRI Cross Club představí portugalský hudební projekt OMIRI

WILDT Grand Opening

Wildt je nová zahradní stage v Holešovicích a svou náruč Vám nabídne poprvé již tento pátek 14. července v 18:00 hodin prostřednictvím našlapaného dvoudenního openingového eventu. Organizátoři slibují něco jako organický deep v novém a moderním standardu. Lineup je nabitý až do neděle a svoje sety v zelené zahradě Wildt představí například berlínský Audio Werner, vynikající Sebastian Paiza nebo rezident Kirill Astra.

 V Holešovicích se otevírá nová zahradní stage Wildt V Holešovicích se otevírá nová zahradní stage Wildt

RTS.FM Prague v Kobce

V pátek můžete začít už o něco dříve a proč ne rovnou v kobce. Odpoledne totiž spustí svůj Live stream session projekt RTS.FM Prague pro rádio RTS.FM. V baru Kobka 15 na Smíchovském Hořejším nábřeží zahrají od 18:00 hodin své sety postupně Edde Mur, Cem Ozden a Augustin Alvarez.

 Smíchovský bar Kobka láká na projekt RTS.FM Prague Smíchovský bar Kobka láká na projekt RTS.FM Prague

Oheň a Bengál na Štvanici

O sobotní noci zaplanou v Praze na Štvanici ohně. Odstartuje totiž první ročník audiovizuálnío festivalu Bengál 2017 a nabízí zdá se velmi zajímavé pojetí. Organizátoři přichystali patnáctihodinové odpojení od civilizace a návrat k přírodě . Tato ostrovní oslava doby analogové začne už ve tři odpoledne a ohňovou atmosféru, zpěv a vůni lahodného vína dobarví sety šesti DJs. Zahrají například Sinnan nebo Psj.

 Na Štvanici můžete navštívit první ročník festivalu Bengál 2017 Na Štvanici můžete navštívit první ročník festivalu Bengál 2017

FAIR FAIR - Skvělé jídlo a čerstvý vzduch

Máte rádi místa, kde se můžete dobře najíst? Od pralinek, burgerů až po raw specialitky. To vše a vlastně mnohem víc můžete ochutnat na druhém pokračování finger food festivalu Fair Fair, který proběhne v sobotu 15. července na pražském Výstavišti v Holešovicích. Tiskárna na vzduchu se od 17:00 hodin rozvoní čerstvými dobrotami a její večerní atmosféru ohřeje koncert Sundays on Clarendon Road.

CIF24

 Finger food festival Fair Fair proběhne na Výstavišti v Holešovicích Finger food festival Fair Fair proběhne na Výstavišti v Holešovicích

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).