Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #70

1. 9. 2017
Autor: Prague-Up.com

Sezóna 135, Yes or Boat, Snové divadlo, Miska ramen, Synťáky na Stalinu, Blešák na lodi. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Sezóna 135

Prázdniny pomalu končí, léto snad ještě párkrát prohřeje vzduch v ulicích a divadelníci už chystají kostýmy a líčidla. Ožijí také obě scény Národního divadla. Jeho 135. sezóna začíná a my máme na jejím úvodu skvělou příležitost přiblížit se světu divadla a hercům samotným o něco blíž, než jen jako diváci. Na slavnostním zahájení, které proběhne v pátek 1. září na náměstí Václava Havla v Praze, můžete potkat herce a umělce, shlédnout přehlídku těch nejlepších a nejzajímavějších kostýmů z inscenací, nebo navštívit výtvarné a baletní workshopy, vystoupení a mnoho dalšího. Přijďte taky otevírat sezónu do Národního. Začíná se v 16:00 hodin.

Na náměstí Václava Havla v Praze, můžete potkat herce a umělce. Na náměstí Václava Havla v Praze, můžete potkat herce a umělce

Yes or Boat

Zajímavý event nachystal na sobotu Houseboat Bukanýr. Partička Total Woods (Audiot a Sepap) to umí a tentokrát představí zajímavého hosta z USA. Hudební producent a DJ Jay Haze aka Fuckpony spolupracující s takovými jmény a labely jako je Ricardo Villalobos, Cocoon nebo třeba BPitch Control nezní totiž vůbec špatně. Kromě Total Woods a Fuckpony vystoupí na sobotním YES or BOAT i dj Petr K. Večírek startuje ve 23:00 a bude se tradičně hrát až do svítání!

Kromě Total Woods a Fuckpony vystoupí na sobotním YES or BOAT i dj Petr K. Kromě Total Woods a Fuckpony vystoupí na sobotním YES or BOAT i dj Petr K

Snové divadlo

Objevte divadlo Macabre. Nechte jednou rozum rozumem a otevřete své vědomí imaginaci a snovému světu. Divadlo Archa ve spolupráci s režisérem Janem Komárkem a uměleckým souborem přináší představení plné niterně laděných obrazů a atmosféry, mírně inspirované dílem malíře Diega Velázqueze. Za zmínku stojí určitě hudba k představení, jejímž autorem je vynikající kanadský hudebník Rainer Wiens. Kabaret Velázquez začíná v Arše již tuto sobotu ve 20:00 hodin a my Vám přejeme silný a příjemný zážitek.

Objevte divadlo Macabre. Divadlo Macabre v Arše

Miska Ramen

Tonkotsu, tantan nebo právě ramen. Že nevíte o co jde? Máte pocit, že špatně čtete nebo, že píšeme nesmysly? Tak právě pro Vás a samozřejmě i ty již zkušenější jedlíky a zdravé mlsálky připravila Holešovická Šachta na tuto sobotu a neděli druhé pokračování zajímavého pop-upu s názvem Miska ramen. Na obě odpoledne je připraveno sto porcí (misek) již zmíněného vegetariánského ramenu, výborného tantanu nebo tonkotsu. Galerie Šachta se návštěvníkům otevře v 16 hodin a podle počasí se bude mlsat, zkoumat nové a klábosit a veselit na vzduchu nebo v interiéru tohoto prostoru až do deseti večer a to po oba dva víkendové dny.

Tonkotsu, tantan nebo ramen? Tonkotsu, tantan nebo ramen?

Synťáky na Stalinu

Modular Night. Syntezátorová taneční elektronika, oscilátory, klubka kabelů krystalický a nenahraditelný analogový zvuk… tak nějak by to mohlo vypadat na pražském Stalinu v pátek 1. září. od 20:00 hodin. Pěti hodinový performance live set zahrají Citty (Insect Elektrika), který se nedávno vrátil ze svého mexického turné a s ním neméně skvělý a známý producent Scannt. Vzduch bude řezat modular techno a mě osobně tento event zajímá opravdu hodně a možná bude i baterka v puse….

Na Stalinu bude vzduch řezat modular techno. Na Stalinu bude vzduch řezat modular techno

Blešák na lodi

Loď Avoid kotvící na Rašínové náměstí se v sobotu 2. září promění v místo plné zajímavých drobností, krásných zbytečností a pokladů, které možná už dnes ani nikde v obchodě nekoupíme. Přijď te si najít na bleším trhu ten svůj pokládek nebo třeba zdánlivě pouze hezkou zbytečnost, která svému novému majiteli dost možná splní nečekané a určitě vykouzlí, třeba i jako dárek, malou či větší radost na nejedné tváři.

CIF24

Přijďte si najít na bleším trhu ten svůj pokládek. Přijďte si najít na bleším trhu svůj pokládek

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).