Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #76

13. 10. 2017
Autor: Prague-Up

Signal festival, Piáno Libánský, Prague Coffee Festival, BYOB Prague, REM phase nebo UP Records Showcase. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně, a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst, vám poradí průvodce Prague-up.

Signal festival

Od čtvrtka do neděle bude Praha k nepoznání, především ve večerních hodinách. Již popáté se propojí umění a technologie s kouzlem Prahy v rámci Signal festivalu. Stáhněte si aplikaci a užijte si videomappingy a další světelné instalace. Novinkou letošního ročníku je galerijní zóna Signal festivalu, která zahrnuje čtyři veřejnosti málokdy přístupné prostory: Colloredo-Mansfeldský palác, Zrcadlovou kapli Klementina, palác U Stýblů a DUP39. Kostel svaté Ludmily pak bude hrát roli v oslavách pátých narozenin. Každý festivalový večer, vždy od 23 hodin, se na její fasádě znovu odehraje všech pět videomappingů, které pro dominantu Prahy 2 doposud vznikly.

 Populární Signal festival rozsvítí Prahu už popáté Populární Signal festival rozsvítí Prahu už popáté

Piáno Libánský

Už jste slyšeli o věži? Jde o novou kulturní komnatu nedaleko Nuselského mostu, nekonvenční, experimentální a otevřený kulturní prostor, kde se konají workshopy, koncerty, literární čtení, výstavy nebo besedy. V neděli večer od 18 hodin si zde můžete užít velice intimní ponor do jemných zvukových vibrací, noisových textur i hutných ambientních ploch v imaginativní hudební improvizaci pianisty Jiřího Libánského.

 Nedělní večer si můžete zpříjemnit imaginativní hudební improvizaci pianisty Jiřího Libánského Nedělní večer si můžete zpříjemnit imaginativní hudební improvizaci pianisty Jiřího Libánského

Prague Coffee Festival

Milovníkům a znalcům dobré kávy by o víkendu neměl utéct již šestý ročník Prague Coffee Festivalu, který se tentokrát odehraje v Hybernské 4. V ceně nebudou jen kávy, ale také workshopy a cuppingy, ovšem registrace je nutná předem. Přednášky jsou bez registrace a dozvíte se např. o projektu české kávové farmy v Nikaragui, o moderním espressu, nebo si můžete natrénovat svůj mozek a zlepšit senzorické vnímání.

 Prague Coffee Festival se odehraje v Hybernské 4 Prague Coffee Festival se odehraje v Hybernské 4

BYOB Prague

Bring Your Own Beamer je koncept, který před pár lety stvořil vizuální umělec Rafaël Rozendaal. BYOB představuje nejen unikátní výstavu trvající pouze jednu noc. Zároveň je večírkem a stává se místem setkání všech, kteří mají zájem o vizuální umění, sdílení nápadů a kontaktů. Se svými projekty se jej zúčastní přes 30 vizuálních umělců ze všech koutů světa i České republiky. Mimo instalací rozesetých po celém prostoru galerie vás na hlavním pódiu budou čekat audiovizuální představení od slavných Vjs. To vše v The Chemistry Gallery v pátek od 20 hodin.

 The Chemistry Gallery si připravila výstavu Bring Your Own Beamer The Chemistry Gallery si připravila výstavu Bring Your Own Beamer

REM phase

Pro nadšence temných večírků bude ideální sobotní noc v Cross Clubu. Přichází totiž další edice experimental / deep / techno / minimalové noci plné přírodních úkazů i čistě syntetických výjevů a synapsí. Pozvání přijali takoví hudební mágové jako Korridor z Hypnus Records a Terry Whyte z Creepy Finger Records. Podporu dostanou od domácích stálic Ciity, Dash, Chnl, Audiot & Sepap.

 Cross Club v sobotu potěší milovníky temných večírků

Cross Club v sobotu potěší milovníky temných večírků

UP Records Showcase

A kdo nevydrží do soboty, může zavítat do pateční Vlkovy 26 na Žižkově. Příjemný bar se v noci pochlubí přehlídkou Djs z nově vznikajícího labelu UP Records, který zaštiťuje především talentované cizince žijící v Praze, mezi něž patří např. Agustin Alvarez, Bruno Curtis a další. O kvalitní a aktuální hudbu bude jistě postaráno a o výborné koktejly taktéž.

MMF24

 Vlkova 26 představí nový label UP Records Vlkova 26 představí nový label UP Records

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).