Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #77

20. 10. 2017
Autor: Prague-up

Heřmaňák, Das Filmfest, Rodičem v mediálním věku, Gramcast, Divadlo Letí a Lunchmeat festival. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Heřmaňák

Řezáčovo náměstí ožije v sobotu mezi 9 a 15 hodinou nově se rozjíždějícím farmářským trhem. Přijďte si užít specifickou místní atmosféru a nakoupit české potraviny v bio i ne-bio kvalitě, od masa, mléka, až po zeleninu, květiny nebo designové předměty. Trhy se budou opakovat každou druhou sobotu. Nezapomeňte si přinést vlastní tašky, obaly a sáčky, jde totiž o vůbec první trh bez igelitek.

 Heřmaňák Trh bez obalů na Řezáčově náměstí

Das Filmfest

Počasí se už naladilo na poctivou sychravou podzimní notu a tak možná oceníte strávit část víkendu v sedačce kina. Můžete si dát klidně filmový maraton, protože v kinech Lucerna a Atlas poběží po celý víkend již dvanáctý ročník festivalu německy mluvených filmů - Das Filmfest. Bude z čeho vybírat, čeká na vás téměř 40 německých, rakouských a švýcarských snímků v původním znění.

 Das Filmfest Maraton německy mluvených filmů

Rodičem v mediálním věku

Pro mladé rodiče přichystal právě probíhající Fotograf festival zajímavý sobotní edukativní program na téma, jak digitální doba ovlivňuje vztahy mezi rodiči a dětmi a nakolik jsou samotná média prostředníkem, nebo naopak bariérou mezi těmito dvěma stranami? Na programu budou přednášky a workshopy, k dispozici bude také hlídaný dětský koutek, bar s pitím a občerstvením. Vstup je zdarma a zastavit se můžete kdykoliv mezi 13 a 18 hodinou do místa zvané DUP39 v Charvátově na Praze 1.

 Rodičem v mediálním věku Přednášky a workshopy o moderním rodičovství

Gramcast

Konečně je v Praze obchod s hudbou, kam si nejen můžete zajít poslechnout a vybrat zajímavé vinyly, ale občas se také můžete stát součástí neformálního večírku a live-streamu. V pátek od 16 hodin se v Gram Records v Lužické na Vinohradech bude „felit“ v duchu house music, micro housu a acidu. Pozvání tentokrát přijali místní Parle_G, Lucas Hulan a Kirill Astra. Zastavte se na drink po cestě z práce.

 Gramcast House v obchodě s hudbou

Divadlo Letí

Vila Štvanice nabízí na nedělní večer hru německo-švýcarské autorky, která s nevybíravým humorem sobě vlastním ve hře ukazuje, co se stane, když se z dvacetiletých rebelek stanou třicátnic. Režie se ujal Adam Svozil, jehož inscenace Rituální vražda Gorge Mastromase získala Cenu Marka Ravenhilla za rok 2015. Začíná se ve 20 hodin, ale přijďte klidně dříve, v místním baru vás rádi naladí.

 Divadlo Letí Divadelní hra plná nevybíravého humoru

Lunchmeat festival

Lunchmeat je každoročním mezinárodním festivalem pokročilé elektronické hudby a nových médií. Od roku 2010 pravidelně vybírá a přiváží zajímavé umělce, kteří spolu tvoří. Tento rok to bude ještě větší a delší, čekají vás dvě stage a tři večery plné neuvěřitelných performancí a audio-vizuálních zážitků. Seznam umělců je hodně dlouhý, takže všichni hudební fajnšmekři tento víkend povinně do Veletržního paláce v Holešovicích.

EBF24

 Lunchmeat festival Pokročilá elektronická hudba ve Veletržním paláci

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).