Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #81

17. 11. 2017
Autor: Prague-up

Obývák Václava Havla , Talkshow s Michaelem Kocábem, Hedone ve Futuru, Planets Align, Restaurant Day a nebo Slam Poetry na břevnovských trzích. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Obývák Václava Havla

Kdo se rozhodne zůstat na státní svátek v Praze, může vyjít do ulic a zavzpomínat s ostatními na již 28. výročí sametové revoluce. „Obývák Václava Havla“ je akce na piazettě Národního divadla, kde se bude celé páteční odpoledne odehrávat veřejné čtení z Havlových knih. Číst bude např. Ladislav Zibura, Martha Issová nebo Tomáš Sedláček. Také Národní třída se promění v pěší zónu plnou pouličního umění, koncertů a dalšího kulturního a vzdělávacího programu v rámci akce Korzo Národní 2017.

 Obývák Václava Havla

Čtení z Havlových knih piazettě Národního divadla

Talkshow s Michaelem Kocábem

Na páteční večer si divadlo Archa pozve vážené hosty - Michaela Kocába & Sandru a Violu Černodrinské. Zpovídat je budou filmoví publicisté a moderátoři magazínu Čelisti Aleš Stuchlý a Daniel Řehák společně s rapperem Rafaelem Stříbrným (aka Prokopem Vejdou). Čeká vás mentální archeologie, cestování časem, nekonvenční ankety, poetické výpady a také tematický potlach o událostech 17. listopadu. Zahraje kapela D.O.R.A. Určitě pak zůstaňte i na stylovou afterparty přímo ve foyer Archy.

 Talkshow s Michaelem Kocábem

Mentální archeologie, cestování časem, nekonvenční ankety a poetické výpady v Arše

Hedone ve Futuru

V sobotu nabízíme hned dva kvalitní večírky. Smíchovské Futurum si pozvalo singapurského DJ Xhina žijícího v Berlíně. Akci pořádá partička expatů Hedone a hrát se bude temné, intenzivní a experimentální elektro. O support se postarají místní Thibaud, arnii, Riki Boro nebo Mazhar.

 Hedone ve Futuru

Temné, intenzivní a experimentální elektro na Smíchově

Planets Align

Další hudební večírek se bude konat v sobotu na Žižkově v baru Vlkova 26 a opět bude v režii místních expatů. Jsou jimi TÄINO, A² a Joachim Dil, jako host vystoupí dj Schwa. Přijďte se zhoupnout, nasát mezinárodní atmosféru a dopřát si skvělé koktejly.

Planets Align Mezinárodní atmosféra a skvělé koktejly na večírku ve Vlkově

Restaurant Day

Každý z nás si může splnit sen a na tento jeden den si může otevřít vlastní restauraci. Kdo raději ochutnává, doporučujeme, aby zamířil do co-workingového centra na Vinohradech - Svět HUB, jedno z míst, kde se Restaurant Day bude odehrávat. Tam totiž můžete potkat také zakladatelku projektu Kristýnu Holubovou, která našla inspiraci v Helsinkách. Přijďte ochutnat jejich belgické wafle, pikantní polévky a další dobroty!

Restaurant Day

Wafle v co-workingovém centru

Slam Poetry na břevnovských trzích

Další božská sobota vás čeká při návštěvě Dlabačova s celodenním designovým Břevnovským jarmarkem s módou, šperky, hračkami, workshopy pro děti, ručně vyrobenou 100% přírodní kosmetikou a skvělým jídlem. Vstup na trhy jsou zdarma, od osmi vás čeká za malý poplatek večer plný poezie neboli slam poetry.

 Slam Poetry na břevnovských trzích

CIF24

Poezie na jarmarku

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).