Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #81

17. 11. 2017
Autor: Prague-up

Obývák Václava Havla , Talkshow s Michaelem Kocábem, Hedone ve Futuru, Planets Align, Restaurant Day a nebo Slam Poetry na břevnovských trzích. Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst vám poradí průvodce Prague-up.

Obývák Václava Havla

Kdo se rozhodne zůstat na státní svátek v Praze, může vyjít do ulic a zavzpomínat s ostatními na již 28. výročí sametové revoluce. „Obývák Václava Havla“ je akce na piazettě Národního divadla, kde se bude celé páteční odpoledne odehrávat veřejné čtení z Havlových knih. Číst bude např. Ladislav Zibura, Martha Issová nebo Tomáš Sedláček. Také Národní třída se promění v pěší zónu plnou pouličního umění, koncertů a dalšího kulturního a vzdělávacího programu v rámci akce Korzo Národní 2017.

 Obývák Václava Havla

Čtení z Havlových knih piazettě Národního divadla

Talkshow s Michaelem Kocábem

Na páteční večer si divadlo Archa pozve vážené hosty - Michaela Kocába & Sandru a Violu Černodrinské. Zpovídat je budou filmoví publicisté a moderátoři magazínu Čelisti Aleš Stuchlý a Daniel Řehák společně s rapperem Rafaelem Stříbrným (aka Prokopem Vejdou). Čeká vás mentální archeologie, cestování časem, nekonvenční ankety, poetické výpady a také tematický potlach o událostech 17. listopadu. Zahraje kapela D.O.R.A. Určitě pak zůstaňte i na stylovou afterparty přímo ve foyer Archy.

 Talkshow s Michaelem Kocábem

Mentální archeologie, cestování časem, nekonvenční ankety a poetické výpady v Arše

Hedone ve Futuru

V sobotu nabízíme hned dva kvalitní večírky. Smíchovské Futurum si pozvalo singapurského DJ Xhina žijícího v Berlíně. Akci pořádá partička expatů Hedone a hrát se bude temné, intenzivní a experimentální elektro. O support se postarají místní Thibaud, arnii, Riki Boro nebo Mazhar.

 Hedone ve Futuru

Temné, intenzivní a experimentální elektro na Smíchově

Planets Align

Další hudební večírek se bude konat v sobotu na Žižkově v baru Vlkova 26 a opět bude v režii místních expatů. Jsou jimi TÄINO, A² a Joachim Dil, jako host vystoupí dj Schwa. Přijďte se zhoupnout, nasát mezinárodní atmosféru a dopřát si skvělé koktejly.

Planets Align Mezinárodní atmosféra a skvělé koktejly na večírku ve Vlkově

Restaurant Day

Každý z nás si může splnit sen a na tento jeden den si může otevřít vlastní restauraci. Kdo raději ochutnává, doporučujeme, aby zamířil do co-workingového centra na Vinohradech - Svět HUB, jedno z míst, kde se Restaurant Day bude odehrávat. Tam totiž můžete potkat také zakladatelku projektu Kristýnu Holubovou, která našla inspiraci v Helsinkách. Přijďte ochutnat jejich belgické wafle, pikantní polévky a další dobroty!

Restaurant Day

Wafle v co-workingovém centru

Slam Poetry na břevnovských trzích

Další božská sobota vás čeká při návštěvě Dlabačova s celodenním designovým Břevnovským jarmarkem s módou, šperky, hračkami, workshopy pro děti, ručně vyrobenou 100% přírodní kosmetikou a skvělým jídlem. Vstup na trhy jsou zdarma, od osmi vás čeká za malý poplatek večer plný poezie neboli slam poetry.

 Slam Poetry na břevnovských trzích

ebf - tip - debata

Poezie na jarmarku

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).